Koç'un ölümünün 3. yılında, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün katkılarıyla düzenlenen "Yunus Emre Koç 3. Anma Yol Koşusu ve Yarı Maratonu", merhum atletin mezarının bulunduğu Esenyurt Mahallesi'nde başladı.

Esenyurt-Karşıyaka-Kızılırmak-Akevler-Esenyurt güzergahında gerçekleştirilen koşuya, Sivas'ın yanı sıra Ankara, İstanbul, Bursa, Malatya ve Mersin başta olmak üzere birçok ilden yaklaşık 300 sporcu katıldı.
Çeşitli kategorilerde gerçekleştirilen yarışlarda dereceye giren sporculara, ödülleri ve madalyaları Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Salim Kılıç ,Milli Eğitim İl Müdür Vekili Serkan TOPTAŞ, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Ayhan BAYHAN ve   Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Ahmet URHAN  verdi.

Yunus Emre Koç'un babası olan atletizm antrenörü İlhan Koç, yaptığı açıklamada, bu yıl 3'üncüsünü düzenlediği yarışa yarı maraton kategorisini de eklediğini söyledi.
Koşuya, ilk düzenlendiğinde 50 kişinin katıldığını belirten Koç, sayının her geçen yıl arttığını dile getirerek, "Bu koşu ben ölene kadar devam edecek. Çocuklarıma da vasiyet edeceğim, ben öldükten sonra da devam ettirsinler. Hiçbir etkinlik evlat acısını dindirmiyor ama bu sadece bir vesile" diye konuştu.

Koç, koşuya katılan sporculara ve organizasyona katkısı bulunanlara teşekkür etti.
Sivas'ta 9 Haziran 2011'de geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitiren, Sivas Özdemirspor'un lisanslı atleti Koç'un anısına düzenlenen yarışlarda dereceye giren sporcuların ismi şöyle:

- 6 BİN METRE 16 YAŞ ALTI ERKEKLER:
1. Bekir Samet Tan
2. Osman Karamercimek
3. Kürşad Arslan
- 6 BİN METRE 16 YAŞ ALTI KADINLAR:
1. Tuğba Doğan
2. Fatma Doğan
3. Ronay Abis
- 12 KİLOMETRE 23 YAŞ ALTI ERKEKLER:
1. Süha Uğur
2. Nuh Özdemir
3. Emrah Öztürk
- 12 KİLOMETRE 24-34 YAŞ ERKEKLER:
1. Yakup Alperen Tokgöz
- 12 kilometre 60 yaş üstü erkekler:
1. Mustafa Ayrancı
- 12 KİLOMETRE 17-23 YAŞ KADINLAR:
1. Çiğdem Gelöz
2. Şeydanur Yıldırım
3. Burcu Yalçın
- 60 YAŞ ÜSTÜ MASTER:
1. Mustafa Ayrancı
- 21 KİLOMETRE YARI MARATONU ERKEKLER:
1. Wendmagen Seid (Etiyopya)
2. Selahattin Karaca
3. İsa Yardımcı