Sivas Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Salim KILIÇ

“19 MAYIS KURTULUŞUN BAŞLADIĞI GÜNDÜR”

19 Mayıs’ın kurtuluşun başladığı, Anadolu’da yeni Türk devletinin fiilen temellerinin atıldığı gün dür.

“Bazı tarihi olaylar vardır, zaman onları unutulmaz kılar. 19 Mayıs bu milletin kaderinde düşüşten yükselişe geçişin dönüm noktası ve kurtuluşun başladığı gündür.
Türk milletinin omuz omuza vererek tek bir amaç için birleşmesi ve bu amaca inançla sarılarak son bir gayretle kazandığı ölüm kalım savaşının başlangıç günüdür.

19 Mayıs 1919, kutsal saydığı değerler için maddi kaygılarını bir kenara bırakıp, ölüme, şahadete koşan insanların sırığını Çanakkale’de tanıyan Atatürk’ün onlara güvenerek milli mücadelemizi başlattığı gündür. 

19 Mayıs ruh ve heyecanını gelecek nesillere aktarmak zorundayız. Aksi takdirde başarılarımız geçici kalacaktır. 
Tarih yazmak, tarih yapmak önemlidir. Yazılanları okumak daha da önemlidir. Yazılan tarihler okunmazsa tarihin verdiği bilgelikten yoksun kalan milletin geleceği karanlık demektir. Türk tarihinde kutlanması gereken günler vardır. 

İşte 19 Mayıs, bunların en önemlilerinden biridir. 19 Mayıs 1919 Anadolu’da yeni Türk devletinin fiilen temellerinin atıldığı gündür.

Bu vesile ile 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ile Gençlik Haftasını kutluyor. Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.” Dedi.