Sivas'da Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ortaklaşa düzenlenen ve Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme projesinin yeni dönem çalışmaları başladı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı'nın ortak projesi olan ve 1 Ekim- 31 Aralık 2018 tarihleri itibariyle Sivas İl genelinde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde uygulanan "Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesinde . Öğrenciler sırasıyla boy, kilo, kulaç uzunluğu ve oturma yüksekliği, geriye doğru top atma, el kavrama kuvveti, hız, çeviklik ve dikey sıçrama gibi 8 farklı istasyonda yeteneklerini değerlendirilerek sayısal değerleri alındı.

Gençlik Hizmetleri Ve Spor İl Müdür Salim KILIÇ: "SPORCULAR YETENEKLERİNE GÖRE YÖNLENDİRİYORLAR"

KILIÇ , bu proje sayesinde ellerinde yeteneklerine göre sporcu tabanı oluşturulacağını  söyledi.
 
Proje hakkında bilgi veren Gençlik Hizmetler ve Spor İl Müdürü Salim KILIÇ, projenin büyük bir Fedakarlık ile yapıldığını dikkat çekerek, "2018-2019 eğitim ve öğretim yılının spor camiasına hayırlı olmasını diliyorum. Dedi.

Projeden Sorumlu Şube Müdür Aytaç KEKLİK ; Projenin İleri dönük iyi bir çalışma olduğunu bahsederek  alanlarında uzman antrenörler eşliğinde devam eden çalışmadan memnun olduklarını bahsetti.