Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Binali Yıldırım Yurt Kampüsümüzde Misafir Ettiğimiz Depremzedelerimiz için İş Başvurusu Stantı Açtı

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği  Binali Yıldırım Yurt Kampüsümüzde depremzede vatandaşlara ve esnaflara iş konusunda yardımcı olmak amacıyla stant açarak başvuru taleplerini aldı. Bu kapsamda yurtlarda kalan, meslek sahibi olan ustalara destek olmak, bu süreçte çalışmalarına katkı sağlamak amacıyla Aşık Ruhsati Kültür Merkezimizde stant açılarak depremzedelerin başvurularını alındı. Yaşadığı illerde meslek sahibi olanları istihdam etmek, işyerlerinde çalışmalarına katkı sağlamak amacıyla böyle bir çalışma yaptıklarını ifade eden Sivas Esnaf ve sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hakan Demirgil, amaçlarının depremzedelere iş imkanı sağlamak olduğunu belirterek, “ Sivas Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği olarak deprem sonrasında harekete geçerek desteğimizi ve çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Esnaf teşkilatı önemli bir kavram ve teşkilattır. Bu teşkilatın içerisinde yer alan ancak, depremle birlikte mağdur olan kardeşlerimize desteğimiz devam ediyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı Yurtlarında kalan ustalarımıza, meslek sahiplerine iş konusunda destek olmak amacıyla Aşık Ruhsatı Kültür Merkezinde stantlar oluşturduk. Personelimiz ve oda başkanlarımızla birlikte başvuruları alıyoruz. Talepler doğrultusunda merkezde bulunan 13 mesleki odamız ve İş Kur Müdürlüğü aracılığı ile bu vatandaşlarımızın mesleklerini yapmalarını, istihdama katkı sağlamalarına yardımcı olmak istiyoruz. Burada kalan vatandaşlarımız normalleşme sürecinde çalışırlarsa yaşadıkları sıkıntıları daha da kısa sürede atlatacaklarına inanıyorum. Bize bu imkanı veren Sivas Gençlik ve Spor İl Müdürü Erdoğan TUNÇ'a teşekkür ederiz” dedi.

 Sivas Esnaf ve sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hakan Demirgil, depremzede vatandaşların çalışabilmesi, iş imkanına kavuşması için oluşturulan stantın çok önemli olduğunu vurgulayarak, desteklerinin devam edeceğini dile getirdi.

Bunun yanı sıra Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Özdemir yurtlarımızda görev yapan kurumları ziyaret edip çalışmalar hakkında bilgi aldı. Sivas Binali Yıldırım Yurt kampüsümüzde konaklayan depremzede ailelerimiz için Sivas Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz ve Sivas Ticaret ve Sanayi Odası ile ortaklaşa  gerçekleştirilecek olan Sosyal Projelerin planlaması yapıldı.