Sivas Kongresinin 100. Yılı Etkinlikleri kapsamında, 4 Eylül Taha Akgül Spor Salonunda 71 ilden 1700 sporcunun katılımıyla düzenlenen 15 Temmuz Şehitleri Ümitler Türkiye Taekwondo Şampiyonası sona erdi.

 Sporcuların geçit töreniyle başlayan şampiyonanın açılış seremonisine Sivas Valimiz Salih AYHAN,İl Müdürümüz, Taekwondo Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Metin ŞAHİN, Halter Federasyonu Başkanı Tamer TAŞPINAR diğer il protokolü üyeleri ve vatandaşlar katıldı.
Sporcuları Sivas'ta ağırlamaktan dolayı mutlu olduklarını ifade eden Vali Salih Ayhan, "Kongremizin 100. yılı ve 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümünde şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Temel gayemiz 100 yıl önceki ecdadın hatıralarını yâd etmek, 15 Temmuzu unutturmamak, gençlerin bu ruhu hissetmesi, bu yüce kahramanlık hikayelerini asil ve çevik sporcularımızın sahiplenmesi, dünden bugüne, bugünden yarına bu mirası taşımasıdır. Bu nedenle bu yarışmalara, bu müsabakalara önem veriyoruz. İller arasındaki kardeşlik ruhunu arttırmak, bütün renkleri bir araya getirmek için bu turnuvaları önemsiyoruz." dedi.

Taekwondo Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Metin Şahin ise ‘15 Temmuz Şehitleri Ümitler Tekvando Türkiye Şampiyonasını Selçuklu şehri Sivas'ta gerçekleştirmekten dolayı mutlu olduklarını belirterek, "1700 sporcu, 600 spor kulübü ve 71 ilden katılan sporcularımızla şampiyonamızı başlattık. Burada sadece şampiyona yapmıyoruz. Bu ülkenin gençlerinin yarına olan hareketi için bir seremoni gerçekleştiriyoruz." diye konuştu.

5 gün süren müsabakalarda dereceye giren sporculara madalyaları Valimiz Salih Ayhan, İl Müdürümüz ve il protokolü tarafından takdim edildi.