Milli sporcu Oğuz Akbulut, B2-B3 kategorisinde 400 metrede 3. oldu ve bronz madalyayı boynuna taktı.
- Sivaslı görme engelli milli sporcu, dünya üçüncüsü oldu. Sivas'ta yaşayan yüzde 85 görme engelli milli sporcu Oğuz Akbulut azmiyle örnek oluyor.
Sivaslı görme engelli milli sporcu, dünya üçüncüsü oldu
Sivas'ta yaşayan yüzde 85 görme engelli milli sporcu Oğuz Akbulut azmiyle örnek oluyor. Akbulut, tüm imkânsızlıklara rağmen Antrenörünün desteğiyle hazırlandığı Dünya Görme Engelliler Atletizm Şampiyonası'nda dünya üçüncüsü oldu.
Doğuştan görme engelli bulunan 25 yaşındaki Oğuz Akbulut, küçük yaşlardan itibaren spora yönelerek atletizmle uğraşmaya başladı. Akbulut, 2012 yılında milli takıma seçilme başarısı gösterdi.
2012 yılında Hollanda düzenlenen Avrupa Görme Engelliler Atletizm Şampiyonası'nda üçüncü olan Akbulut, 2015 yılında Güney Kore'de düzenlenen Görme Engelliler Dünya Oyunları'nda ise çeşitli başarılar elde etti. 2017 yılında Azerbaycan'da düzenlenen İslam Oyunları'nda da üçüncülüğü elde eden görme engelli sporcu, Temmuz ayında İngiltere'de düzenlenen Dünya Görme Engelliler Atletizm Şampiyonası'nda B2-B3 kategorilerinde 400 metrede bronz madalya kazandı.
Yüzde 85 görme engeli olmasına rağmen azmiyle elde ettiği başarılar ile adından söz ettiren Akbulut yeni şampiyonluklar kazanmak istiyor.
"Ailemin bana çok büyük desteği var"
Zorluklara rağmen sporu severek yaptığını belirten milli sporcu Oğuz Akbulut, "Benim için bazen zorluklar oluyor ama keyif aldığım için sıkıntı olmuyor. Tabi koşma ile görmenin doğrudan bağlantısı var, gerek zemin olarak gerek alanları düzenleyip çalışmalarımızı ona göre yapıyoruz. Ailemin bana çok büyük desteği var. Başarılı olsam da olmasam da hep arkamdalar. Sivas'ta antrenman şartları çok zor" dedi.
"Yaptığımız başarılarla engeli aşmış oluyoruz"
Elde ettiği başarılarla Türk bayrağını Avrupa ve dünyada göndere çektirmenin kendisi için büyük bir gurur olduğunu belirten Akbulut, "Yurt dışında uluslararası camiada milli takımı temsil etmek benim için çok güzeldi. Bunun için çalışmalarımda zorluk çektiğimde bunun hayalini kurdum, beni tetikleyen hep bu düşünce oldu. Engelli olmamız toplumda biraz farklı gözüküyor. Sanki insanlara muhtaç olma ve bağımlı kalma gibi bakılıyor, elde ettiğimiz başarılarla uluslararası ve Türkiye çapında elde ettiğimiz derecelerle kendimiz hayata daha özgür bakabiliyoruz. Yaptığımız başarılarla engeli aşmış oluyoruz" diye konuştu.
Milli sporcunun uzun süredir Antrenörlüğünü yapan Ertürk Yemen ise, atletizmde başarılı olunabilmek için yaz ve kış antrenmanlarının yoğun bir şekilde yapılması gerektiğini vurgulayarak, "Kış aylarında eski 20 derecelerde antrenman yaptığımızı biliyoruz. Tabi bu başarıda Oğuz'un azminin ön planda olması gayreti önemli derecede etkin olmuştur" şeklinde konuştu.