Kriket Branşı Sporcularımız Milli Takıma Katılmaya Hak Kazandı

Sivas Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Gençlik Spor Kulübü, Türkiye Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu'nun 2024 Yılı Faaliyet Programı kapsamında düzenlenen Büyük Erkekler T20 Açık Alan 1.Lig 1.Ayak Müsabakaları'nda büyük bir başarı elde etti. Bu müsabakalara, ilimizi gururla temsil eden Sivas Gençlik Spor Kulübü ve Sivas İl Karması katıldı.

Türkiye Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu 2024 Yılı Faaliyet Programında yer alan Büyük Erkekler T20 Açık Alan 1.Lig 1.Ayak Müsabakaları Denizli’de yapıldı. İlimizi temsilen Sivas Gençlik Spor Kulübü ve Sivas İl Karması katıldı.

Söz konusu müsabakalarda, Gençlik Spor Kulübü ve Sivas İl Karması takımları gruplarını ikinci sırada tamamlayarak, 2.Ayak müsabakalarına katılma hakkı kazandılar. Bu başarı, ilimizi önemli bir avantajla gelecek müsabakalara taşıdı.

Ayrıca, müsabakalar sırasında Türkiye A Milli Erkek Takımı seçmeleri de gerçekleştirildi ve Milli takıma üç sporcu seçildi. Sivas'ı gururla temsil edecek sporcularımız Cihan Altun, Murat İpek ve Serdar Burak Emir oldu.

Milli erkek takımı, hazırlık kamplarını mayıs ve haziran aylarında Afyonkarahisar'da gerçekleştirecek ve 09-16 Haziran 2024 tarihlerinde İtalya'nın Roma şehrinde düzenlenecek Avrupa Alt Ligi elemelerine katılacaktır.

Sivas Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Erdoğan Tunç, sporcularımıza ve antrenörlerimize başarılar diledi ve Avrupa Alt Ligi’nde de sporcularımızın en iyi dereceleri alacaklarına dair inancının tam olduğunu söyledi.