Nazım Canca Ümitler Avrupa Kupası'nda Judokalarımızdan Büyük Başarı


Ümitler Nazım Canca Avrupa Kupası Judo Turnuvası Antalya'da sona erdi!
Türkiye Judo Federasyonu tarafından Antalya'nın Kemer ilçesinde düzenlenen Ümitler Nazım Canca Avrupa Kupası sporcular kıyasıya yarıştılar.

Antalya'da düzenlenen Uluslararası Nazım Canca Ümitler Avrupa Kupası'nda, Milli Takımımızın seçkin sporcuları 02-03 Mart 2024 tarihlerinde Sivas ilini gururla temsil ettiler.
Sivaslı sporcularımız, Ümitler Türkiye Şampiyonası'nda gösterdikleri üstün performanslarla dikkat çekmişlerdi. Avrupa Kupası'nda da aynı kararlılıkla mücadele ederek Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek için ter döktüler.
Turnuvada boy gösteren milli takımda yer alan judokalarımızın simleri şunlardı:
50 kg: Furkan Salih GÜL
50 kg: Mert Efe VURAL
60 kg: Salih KUZU
73 kg: M. Erkan DENLİ
57 kg: Hatice Rümeysa KILIÇKAYA
Avrupa Kupası'nda mücadele eden ve derece elde eden sporcularımızın başarıları da şöyle sıralanıyor:

Turnuvaya, 19 ülkeden 467 sporcu katıldı. Türkiye'den 62'si kadın olmak üzere toplam 128 sporcu turnuvada mücadele etti.

50 kg erkekler kategorisinde Furkan Salih Gül, Avrupa Kupası'nda 2. olarak gümüş madalya kazandı. Bu muhteşem başarıyla Avrupa ve Dünya Şampiyonaları'nda ülkemizi temsil etme hakkı kazandı.
Diğer bir judokamız Rümeysa Hatice Kılıçkaya ise 57 kg'da mücadele ederek 5. sırayı elde etti.

Azerbaycan turnuvayı 4 altın, 5 gümüş ve 7 bronz madalyayla birinci bitirirken, Gürcistan 3 altın, 4 gümüş ve 12 bronz madalya ikinci oldu. Türkiye ise 2 altın, 5 gümüş ve 8 bronz madalya ile organizasyonu 3. sırada tamamladı. Kemer Kaymakamı Ahmet Solmaz ile Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Sezer Huysuz, turnuvada dereceye giren sporculara madalyalarını düzenlenen ödül töreni ile takdim etti.


Sivas Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Erdoğan TUNÇ, Uluslararası Nazım Canca Ümitler Avrupa Kupası'nda harika başarılar elde eden sporcularımızı tebrik ederek, gelecek yarışmalarda da başarılarının devamını diledi.