Sivas Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi Müdürlüğünce yürütülen proje kapsamında 16-20 Ağustos 2016 tarihleri arasında 40 genç, ilk olarak şehrin merkezinde bulunan tarihi yerleri rehberler eşliğinde gezdi. 4 gün sürecek proje kapsamında gençler, 
Birinci gün İzmir’de Çakabeyliğinin tarihi, Hasan Tahsin Olayı,İzmirin Milli Mücadeledeki yeri ve önemi,Bağımlılık Eğitimi, İzmirin Denizciliktehi yeri ve önemi, İzmirinAntik Çağdaki yeri ve önemi, adı altında İnciraltı Denizaltı Müzesi, Karataş tarihi asansör,Konak Arkeoloji Müzesi, İkiçeşelik Agora, Konak saat Kulrsi, Hasan tahsin anıtı,Hisar camii,Kemer altı’nı gezerek şehrin kültürü hakkında bilgi aldılar.
İkinci gün Tire Süleyman Şah Türbesi, Derekahve, (Tire &Ödemiş) Ödemiş Birgi, Çakırağa Konağı,Ödemiz Müzesi,Ödemizş Belediye Müzesi ve Ödemiş Belediye Başkanı ziyareti ile tamamladı.
Üçüncü gün ise Meryem Ana, Efes Antik Kenti, İsabey Cami ve Şirince gezisini tamamladıktan sonra Şehirler ve Kültürler Projesi gezisini tamamlayarak Sivas'a döndü.
Gençlerin Türkiye'nin doğal güzelliklerini görmeleri, tarihini ve kültürel değerlerini öğrenmeleri, medeniyeti, şehirleri ve kültürü tanımaları için başlatılmış olan projede, gençlerin kendini rahat ifade edebilmeleri, Özgüven sahibi, sosyal iletişim becerilerini geliştirmeleri hedefleniyor. 
Sivaslı Gençlerimizin Şehirler ve Kültürler projesi sayesinde farklı illerden gençlerle tanıştıklarını belirten Gençler, İzmir’in kültürünü ve tarihini yakından tanıdıkları için mutluluklarını dile getirdi.