Avrupa Judo Kupası Müsabakalarında Sporcularımızdan Büyük Başarı

Azerbaycan'da gerçekleştirilen Ümitler Avrupa Judo Kupası müsabakalarında ülkemizi temsil eden Sivaslı Yiğido Judokalarımız Begümnaz Doğruyol Avrupa Şampiyonu olurken, yine sporcularımızdan Hayrunnisa ARDIÇ Avrupa 3.sü oldu!

Sporcumuz Begümnaz Doğruyol 1 ayda 2.Avrupa Kupası Şampiyonluğu elde etti. Goygol'da devam eden ve 19 ülkeden 100 kadın ve 168 judokanın mücadele edeceği Ümitler Avrupa Judo Kupası müsabakalarında ülkemizi temsil eden Sivaslı Yiğido Judoka Begümnaz Doğruyol 2.Avrupa Kupası Şampiyonluğu elde etti.



Azerbaycan'da gerçekleştirilen Ümitler Avrupa Judo Kupası müsabakalarında yine Sporcularımızdan Hayrunisa ARDIÇ +70 kiloda avrupa 3. sü oldu.
Azerbaycan’ın Goygol kentinde başlayan Ümitler Avrupa Judo Kupası müsabakalarının ilk gününde Ümit Milli judocularımız bir altın, 2 gümüş ve 2 bronz madalya ile açılışı yaptı.
Kadınlar 44 kiloda Begümnaz Doğruyol altın, 40 kiloda Rahime Ercin  ve erkekler 60 kiloda Hilmi Mucık gümüş, 40 kiloda Esma Nur Erdoğan  ile 48 kiloda Gizem Dinçer bronz madalya kazanan isimler oldular.
Kadınlarda 44 kiloda Begümnaz Doğruyol çeyrek ve yarı finallerde Azerbaycanlı rakiplerini ipponla yendi ve adını finale yazdırdı. Finalde Azerbaycanlı Aytaj Yolchuzada’yı ipponla yenen Doğruyol altın madalyayı kazanan isim oldu.
40 kiloda Rahime Ercin direkt çeyrek finalde ve yarı finalde Azerbaycanlı rakiplerini yenerek finalist oldu. Altın madalya mücadelesinde Azerbaycanlı Nigar Mamishova’ya yenildi ve gümüş madalyanın sahibi oldu.

Erkekler 60 kiloda Hilmi Mucık ilk karşılaşmasında Azerbaycanlı rakibini ipponla, 2.turda Portekizli rakibini waza-ari puanıyla, çeyrek finalde Özbekistanlı rakibini ipponla ve yarı finalde İsrailli İzhak Ashpiz’i waza-ari puanıyla yenerek finale yükseldi. Azerbaycanlı Mahammad Musayev’e bu turda kaybeden judocumuz gümüş madalya ile kürsüye çıktı.
44 kiloda Esma Nur Eroğlu bronz madalya maçında Azerbaycanlı rakibi karşısında galibiyet elde ederek üçüncülük kürsüsüne çıktı.
48 kiloda Gizem Dinçer üçüncülük karşılaşmasında Azerbaycanlı Nurana Hajızada’yı yendi ve bronz madalyanın sahibi oldu.
Gence Başkonsolosu Recep Öztop, müsabakaları yerinde izleyerek judokalarımıza başarılar dilerken, ilk gün sonuçlarında madalya kazananlar ile bir araya geldi.

Sivas Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Erdoğan TUNÇ,  Avrupa Şampiyonu ve Avrupa 3.sü olan ülkemizi en iyi şekilde temsil eden Sivas Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü sporcularımıza ve antrenörümüze başarılar dileyerek tebrik etti.