Sivas Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü "Binali Yıldırım Yurt Kampüsü"müzde depremzede vatandaşlarımızın çocukları da unutulmadı. Çocuklar için ayrı oyun parkları da oluşturularak, depremden olumsuz etkilenen çocukların süreci kolay atlatmaları adına bir dizi etkinlik gerçekleştiriliyor.

Bu etkinlikler kapsamında Binali Yıldırım Kampüsü Aşık Ruhsati Kültür Merkezinde Palço Çiço tiyatro gösterisi düzenlendi. Tiyatro gösterisi öncesi Sivas Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Sivas Gençlik Merkezi ve Farabi Gençlik Merkezi gönüllü gençleri yüz boyama, çocuk oyunları gibi bir dizi etkinlik gerçekleştirerek çocukların yüzlerinde tebessüm oldular.

Palço Çiço tiyatro oyununun Sanat Yönetmeni Fatih TUNÇ  “Bu küçük kalplere dokunma fırsatı veren bize kapılarını açan Sivas Gençlik ve Spor İl Müdürü Erdoğan TUNÇ’a ve ekibine çok teşekkür ediyorum. İlimizde barınan misafirimiz olan bu minik depremzedelere psikososyal desteği sağlamak  ve yaşanan acılardan uzak tutmak için elimizden geleni yapıp “Sahnesizler Tiyatro Ekibi” olarak tüm imkanlarımızı seferber ettik ve herkese ulaşmaya çalıştık. Güzel ve eğlenceli bir oyundu. Katılım aşırı yüksek ve çocukların ilgisi paha biçilmezdi.” İfadelerini kullandı.

Sivas Gençlik ve Spor İl Müdürü Erdoğan TUNÇ depremzede vatandaşlarımızın çocuklarının gönüllerine girip hem iyi bir ev sahibi olmak hem de burada yaşadıkları günleri dolu dolu geçirme fırsatı sunmaya çalıştıklarını dile getirerek “Palço Çiço” tiyatro oyunu ile minik kalplere dokunan gönüllü tiyatro grubu “Sahnesizler Tiyatro Ekibi”ne ve gönüllü gençlere teşekkür etti.

 

Depremin yaralarını hep birlikte sarıyoruz!

Gençlik ve Spor Bakanlığı yurtları depremden etkilenen vatandaşların hizmetinde.