Yamaç Paraşütçülerimizden Filistin’e Destek Mesajı

50 Bin Filistinlinin Katledildiği Zulme Karşı Yamaç Paraşütçülerimizden Anlamlı Etkinlik

İlimizde, 7 Ekim Gazze olaylarının yıl dönümü dolayısıyla yamaç paraşütçülerimiz, Filistin halkına destek vermek için anlamlı bir etkinlik düzenledi. Bakanlığımızın “Direnişin Simgesi GAZZE” etkinlikleri kapsamında Paşabahçe Mesire Alanı yakınındaki tepelerden gerçekleştirilen uçuşta, paraşütçülerimiz Filistin atkılarıyla gökyüzüne süzülerek Filistin’e olan dayanışmalarını sembolik bir şekilde ortaya koydu.

Uçuş öncesi iniş alanına Yamaç Paraşütçülerimizce, Filistin direnişinin simgelerinden biri olan yaklaşık 10 metrelik dev “Hanzala” figürü çizildi. Yamaç paraşütçülerimiz bu çizim üzerinde uçuş gerçekleştirdiler. Bu simge, Filistin halkının direnişinin bir sembolü olarak biliniyor ve bu etkinlikte özellikle vurgulandı.

50 Bin Filistinli Katledildi

Siyonist İsrail rejiminin uyguladığı baskı ve zulüm sonucunda bugüne kadar çoğunluğu çocuk ve kadın olmak üzere 50 bin Filistinli hayatını kaybetti. Dünyanın birçok yerinde bu zulme sessiz kalınsa da, Türkiye’de Filistin halkına olan destek sürüyor. Yamaç paraşütçülerimiz de bu anlamlı etkinlikle Filistin davasına olan bağlılıklarını bir kez daha göstermiş oldular.

Sivas Filistin’in Yanında

Sivas’ın Filistin’e verdiği destek, sadece bu etkinlikle sınırlı değil. Türkiye’nin dört bir yanında Filistin’e yönelik dayanışma mesajları güçlenirken, Sivas da her zaman Filistinli kardeşlerinin yanında durduğunu bir kez daha ilan etti. Bu anlamlı uçuşla, Filistin halkının yalnız olmadığı, Türkiye’nin her daim onların yanında olduğu güçlü bir şekilde vurgulandı.

 

Drone çekimi: Ahmet Şahin

Etkinliğe Katılan Yamaç Paraşütü Sporcularımız:

Şerife Keklikçi

Alperen Öztürk

Mehmet Yalman

Murat Turna

Sivaslı yamaç paraşütçülerinin gerçekleştirdiği bu etkinlik, gökyüzünden Filistin halkına adalet ve özgürlük mesajı gönderirken, Filistin’e olan desteğin sürdüğünü bir kez daha gözler önüne serdi.

Hanzala’nın Direnişi Sivas’ta Yükseldi

Uçuş öncesinde, iniş alanına Filistin direnişinin simgesi haline gelen Hanzala’nın yaklaşık 10 metre uzunluğundaki dev resmi çizildi. Dünyanın dört bir yanında Filistin halkının sessiz çığlığını temsil eden Hanzala, bu etkinlikte de zulme karşı başkaldırının simgesi olarak belirdi. Filistin halkının unutulmadığını gösteren bu resim, Sivas’tan tüm dünyaya “Biz buradayız, sizinleyiz” mesajı verdi.

50 Bin Şehidin Anısına: Filistin’in Yalnızlığına Sessiz Kalmadık

Siyonist İsrail’in yıllardır sürdürdüğü saldırılar sonucunda 50 bin Filistinli hayatını kaybetti. Tüm dünyanın bu soykırıma gözlerini kapadığı bir dönemde, Türkiye’nin her köşesinden Filistin’e yükselen destek sesleri güçleniyor. Sivaslı yamaç paraşütçüleri de bu etkinlikle Filistinli kardeşlerine bir kez daha el uzattı. Sivaslılar, Filistin davasına olan inançlarını her fırsatta dile getiriyor ve onların yanında olduklarını kararlı bir şekilde ilan ediyor. Türkiye,  yamaç paraşütçülerimizin bu önemli katkısıyla bir kez daha Filistin’in yalnız olmadığını gösterdi.

 

Sivas’ın gökyüzünden yükselen bu sesi, Filistin davasının unutulmadığını ve adalet için verilen mücadelenin her zaman süreceğini haykırdı. Filistin’e olan desteğin her geçen gün arttığı Türkiye’de, Sivaslı Yamaç Paraşütü Sporcularımız da bu onurlu mücadelenin en ön saflarında yer aldıklarını bir kez daha gösterdiler.