Minikler ve U15 Türkiye Halter Şampiyonası’nda Haltercilerimizden Büyük Başarı

Bolu'nun Gerede ilçesinde 26-30 Haziran 2024 tarihleri arasında düzenlenen Minikler ve U15 Türkiye Halter Şampiyonası büyük bir heyecana sahne oldu. Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen genç halterciler, mücadele dolu günlerin ardından başarılar elde etti.

Minikler kategorisinde 38 kg'da sporcumuz Kürşat Alp Uludere Türkiye birincisi olurken, aynı siklette sporcumuz Abdulsamet Karabağ Türkiye ikincisi ve sporcumuz Alp Tuğ Kapçın üçüncü oldu. İlimiz, 38 kg sıkletinde üç madalyayla kürsünün sahibi oldu. Büyük kiloda Sporcumuz Evren Erdoğan ise Türkiye ikincisi olarak dereceye girdi.

U15 kategorisinde ise sporcumuz Eren Yüce 49 kg'da Türkiye birincisi olarak şampiyonluğunu ilan etti. Sporcumuz Ahmet Efe Büyükkaya 61 kg'da Türkiye ikincisi, sporcumuz Muhsin Yıldızlı 73 kg'da Türkiye üçüncüsü, sporcumuz Haktan Uludere 61 kg'da Türkiye dördüncüsü ve sporcumuz Hasan Enes Arslan 49 kg'da Türkiye dördüncüsü olarak başarılı bir performans sergiledi.

Sivas Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Erdoğan Tunç, şampiyonada gösterdikleri üstün performanslarla dikkat çeken sporcularımızı ve antrenörleri tebrik ederek, başarılarının devamını diledi. İl Müdürümüz, Türkiye Halter Federasyonu'nun düzenlediği organizasyonda Bolu Gerede'nin ev sahipliğinde gerçekleşen şampiyonanın sporcularımız için önemli bir tecrübe olduğunu vurguladı.