Gençler Türkiye Judo Şampiyonası'nda Kocaeli'de Madalya Sevinci

Kocaeli ilinde düzenlenen ve 56 ilden 863 sporcunun katıldığı Gençler Türkiye Judo Şampiyonası büyük heyecana sahne oldu. 20-21 Nisan 2024 tarihlerinde gerçekleştirilen şampiyonada, Sivas Sporcu Eğitim Merkezi'nden ve aynı zamanda Galatasaray Spor Kulübü sporcusu olan Begümnaz Doğruyol, 48 Kg'da gösterdiği performansla gümüş madalyanın sahibi oldu, Türkiye İkincisi unvanını kazandı.

Sporcumuz Begümnaz Doğruyol'un antrenörü Bekir GÜZELİMDAĞ, genç sporcu için büyük bir gurur kaynağı olan bu başarıyı değerlendirdi. "Gençler kategorisinde ilk kez yarışan Begümnaz Doğruyol, büyük bir başarı elde etti. Umuyoruz ki, genç yaşına rağmen bu başarısını sürdürecek ve önümüzdeki yıllarda da adından sıkça söz ettirecektir. Kendisi umut vaat eden bir sporcu ve Avrupa, Dünya ve EYOF gibi büyük şampiyonalarda madalyalar kazanmış olmasının ardından, Gençler kategorisinde de aynı başarıları elde etmek için azimle çalışmaya devam edecektir" şeklinde konuştu.

Sivas Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Erdoğan TUNÇ ise, sporcu eğitim merkezi sporcumuz Begümnaz Doğruyol ve onun yetişmesinde emeği geçen antrenör Bekir GÜZELİMDAĞ'a başarılar dileyerek, şampiyonada elde edilen bu önemli derecenin ilimize ve ülkemize gurur verdiğini ifade etti.