Cumhuriyetin 100. Yılını Coşkuyla Kutladık

Cumhuriyetin 100. Yılında Heyecan, Gurur ve Coşku Görülmeye Değerdi 

Cumhuriyetimizin 100. yılı tüm yurtta olduğu gibi Sivas'ta da büyük bir coşkuyla kutlandı. 
Etkinlikler kapsamında; Kongre Müzesi önünde tören programı düzenlendi.

Valimiz Sn. Yılmaz Şimşek, Garnizon Komutanı Piyade Albay Cüneyt Mutlu ve Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, askeri araçla halkı selamladı. 
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'mızın okunmasının ardından Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan'ın 100. yıl tebrik mesajı okundu.
Törende konuşan Valimiz Şimşek, Cumhuriyet’in temellerinin atıldığı kentimizde Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlamanın büyük coşkusunu ve gururunu hep birlikte yaşadıklarını ifade etti.

Cumhuriyet’imizin kurulmasına giden yolda önemli bir kilometre taşı olan şehrimizin bir asır önce olduğu gibi bugün de Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk Ulusuna bıraktığı en değerli miras olan Cumhuriyete aynı hassasiyetle sahip çıktığına vurgu yapan Vali Şimşek,
"Cumhuriyet; erdemin, faziletin, halk egemenliğinin, hukukun ve medeniyetin adıdır. Cumhuriyet; çağdaş dünyada hak ettiğimiz yeri alma kararlılığımızın ve muasır medeniyetler seviyesini aşma hedefimizin değişmez sembolüdür." diye konuştu. 

Okunan şiirlerin ardından ilimiz genelinde yapılan okullar arası resim, şiir ve kompozisyon alanlarındaki yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Program, halk oyunları ekibi gösterileri, İl Jandarma Komutanlığı Merkez Komando Bölüğü tarafından hazırlanan gösterinin sunulması ve  tören geçişi ile sona erdi.

Cumhuriyetimizin 100'üncü yılı etkinleri kapsamında Sivas Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzce 
Cumhuriyet Bayramı 100. Yıl Dağcılık Yürüyüşü
Badminton Büyükler Turkiye şampiyonası
100. Yıl Masa Tenisi Şampiyonası
Cumhuriyet Kupası Satranç Turnuvası etkinlikleri gerçekleştirildi 

Cumhuriyetimizin 100'üncü yılı etkinleri, 'Cumhuriyet Yürüyüşü' ile devam etti. Valimiz Sn. Yılmaz Şimşek, eşi Çiğdem Olgun Şimşek, il protokolü ve çok sayıda vatandaşın katıldığı yürüyüş Tarihi Tren Garı önünden başlayarak, tarihi şehir meydanında son buldu. Ay yıldızlı bayraklarımız eşliğinde coşkulu marşların söylendiği etkinlik, havai fişek gösterisiyle son buldu. 


Cumhuriyetin temellerinin atıldığı Sivas'ta Cumhuriyetin yılı coşkusu hava fişek gösterileri ile sona erdi.

Şehir meydanında toplanan on binlerce Sivaslı, kahramanlık türküleri ve havai fişek gösterileri eşliğinde Cumhuriyet coşkusunu hep birlikte kutladı.