Takım Sprint Yarışında Sivaslı Sporcularımız Balkan İkincisi Oldu

Bulgaristan'ın ev sahipliğinde düzenlenen Pist Balkan şampiyonasında, Sivas Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü sporcularımız, kadın kategorisinde takım sprint yarışında büyük bir başarıya imza attılar. 27-29 tarihleri arasında gerçekleştirilen yarışmada, 6 takımın mücadele ettiği 6 ülke arasında Sivaslı sporcular, Balkan ikincisi olarak önemli bir derece elde ettiler.

Sivas Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü sporcularının antrenörü, yarış öncesi hedeflerini açıklarken, "Yarınki amacı Balkan şampiyonluğu hedefi olan Semanur, sprinter olarak yetiştirildi ve Balkan şampiyonu olma ihtimali oldukça yüksek. Kendi özelliğine göre yarışa girecek ve inanıyoruz ki yarın bireysel olarak Balkan şampiyonu olacak, ülkesini ve Sivas'ın adını duyuracak" dedi.

Yarışın heyecanla beklenen anlarından biri olan genç kadınlar kategorisi sprint yarışında, Semanur Kiriş adını duyurdu. Sivaslı genç sporcumuz, Balkan Şampiyonası'nda genç kadınlar kategorisi sprint yarışında Balkan 3.'sü olarak bronz madalya kazandı.

Sivas Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Erdoğan Tunç, sporcuları ve onların antrenörünü bu önemli başarılarından dolayı tebrik ederek, "Sivas adını Balkan şampiyonasında bir kez daha duyurmanızdan dolayı gurur duyuyoruz. Başarılarınızın devamını dileriz" şeklinde konuştu. Sporcularımızın Balkan şampiyonasındaki bu başarısı, Sivas'ın spor alanındaki yükselen değerini bir kez daha gözler önüne serdi.