Sivas Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nce hayata geçirilen “Hareket Doğamızda Var: Ailem” Projesi Kapsamında 4 Kamp Babam-Oğlum ve 4 Kamp Annem-Kızım olmak üzere toplamda 8 kamp olacak şekilde ilimizde günübirlik kamp programları düzenleniyor. Her kampta 25 baba-25 oğul; 25 anne-25 kız kontenjanına sahip iki ayrı temada her hafta dolu dolu bir kamp programı ile Sivas Paşabahçe İzcilik ve Kamp Eğitim Merkezinde gerçekleştirilen projeye Sivas halkı yoğun ilgi gösteriyor. 

Toplamda 450 kişinin katılımıyla gerçekleştirilecek olan projede serbest zamanın değerlendirilmesi sağlanarak sportif faaliyetler, doğa yürüyüşü, kamp ateşi faaliyeti vb. etkinliklerle doğayla iç içe faaliyetler gerçekleştiriliyor.

Proje kapsamında gerçekleştirilecek etkinlik ve faaliyetlerle gençlere özgüven duygusunu aşılamak, planlı yaşam alışkanlığı kazandırmak, sporun çeşitli duygularıyla tanışmasına katkı sağlamak, zararlı alışkanlıklardan korumaya yönelik çalışmalarda bulunmak, gençlerin milli ve manevi değerler ile etik ve insani değerler konusunda farkındalığını arttırmak, en önemlisi de günümüzde zayıflayan aile bağlarının güçlenmesine katkı sağlamak ve bunun yanında teknoloji bağımlılığının önüne geçmek amaçlanıyor. Aynı zamanda aile içi iletişimin artması başta olmak üzere ebeveynlerle birlikte kaliteli zaman geçirmelerine olanak sağlamak projenin hedeflerini oluşturuyor. 

Projeden çok memnun kaldıklarını dile getiren katılımcılar projenin devam etmesini talep ediyorlar. Sivas Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ise yoğun talep gören bu projenin kontenjanını sonraki etaplarda artırmayı planlıyor.