Yunus Emre Koç 6. Anma Yol Koşusu Pazar günü yapıldı. Baba İlhan Koç'un üst düzey gayretleri sonucunda organize edilen bu yılki yarışlara 200'e yakın sporcu katıldı.


Yunus Emre Koç 6. Anma Yol Koşusu Pazar günü yapıldı. Baba İlhan Koç'un üst düzey gayretleri sonucunda organize edilen bu yılki yarışlara 200'e yakın sporcu katıldı.

Merhum Yunus Emre Koç, kendi adına, kendi mahallesinde, babası İlhan Koç'un büyük gayretleri sonucunda yapılan yol yarışlarıyla bir kez daha anıldı. Yunus Emre Koç 6. Anma Yol Koşusu Pazar günü yapıldı. Esentepe mahallesinde saat 09:30'da başlayan yarışlar saat 1 l:30'da tamamlandı. Anma yarışlarına bu yılda geride kalan yıllarda olduğu gibi katılım üst düzey gerçekleşti. 200'e yakın sporcunun katıldığı yarışlarda en büyük ilgi ise 81 adım çocuklar yarışında oldu.

ÇOCUKLARDAN YOĞUN KATILIM

Yunus Emre Koç 6. Anma Yol yarışlarına ilgi fazla oldu. Birçok kategoride yapılan yarışlarda en büyük ilgi ise 81 adım çocuklar kategorisine gerçekleşti. 81 metre gidiş, 81 metre geliş parkurundan oluşan yarışta yer alan tüm sporculara madalya ve yarışlara katılım belgesi verildi. Çocuklar kadar, çocuk velilerinin de heyecanlı olduğu 81 adım yarışlarında mücadele ve heyecan ise üst seviye de gerçekleşti. 

3 KATEGORİDE YARIŞTILAR

Yunus Emre Koç 6. Anma Yol yarışlarında yer alan sporcular 3 kategori de yer aldı. Yıldız, genç ve büyükler kategorilerinde kadın ve erkek sporcuların yarıştığı yarışlarda sporcular ortaya koydukları performanslarla dikkat çekti. Dereceye giren sporculara günün anısına madalya ve kupa takdim edildi.

ÇEYREKLERİ KAPTILAR

Yunus Emre Koç 6. Anma yarışlarında bazı kategorilerde birinci olan sporculara çeyrek altın verildi. Birinci olanların çeyrek altın. İkinci olanların 100, 3'ncü olanların 50 lira para ödülü kazandığı anma yarışlarında dereceye giren sporculara ödülleri yetkililer tarafından takdim edildi. Öte yandan yarışlara katılan tüm sporculara tşört ve yarışların ardından ise yemek ikramında bulunuldu.

MÜDÜRLERE PLAKET

Yunus Emre Koç 6. Anma yarışlarına her konuda tam destek veren Sivas Belediyesi ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü yetkililerine plaket takdim edildi. Desteklerinden dolayı Sivas Belediyesi Spor Müdürü Davut Aşık ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Fahrettin Sağlam'a plaketleri Yunus Emre Koç'un babası İlhan Koç tarafından takdim edildi.

SPONSORLARDA PLAKETLERİNİ ALDI

Yunus Emre Koç 6. Anma yol Koşusuna sponsor olan isimlerde unutulmadı. Pazar günü yapılan yarışları takip eden sponsorlar, yarışların ardından plaketlerini aldılar. Sponsorlar, Ozan Yıldırım ile Büşra Yıldırım'a plaketleri merhum Yunus Emre Koç'un babası ve kardeşleri tarafından takdim edildi.

BABA KOÇ, "UNUTMADIK, UNUTMAYACAĞIZ, UNUTTURMAYACAĞIZ"

Baba İlhan Koç, oğlu Yunus'u unutmadık, unutmayacağız ve unutturmamak içinde ellerinden gelen tüm çapayı ortaya koyacaklarını söyledi. Oğlu adına 6'ncısını tertipledikleri Yunus Emre Koç 6. Anma Yol Koşusuna iştirak eden, takip eden, destek veren herkese teşekkür eden baba İlhan Koç," Bu yıl 6'ncı anma yarışlarımızı düzenledik. Bu yarışların düzenlenmesinde katsısı bulunan kurum, kuruluş ve isimleri teşekkür ediyorum. Bu yarış benim ve ailem için çok önemli. 6 yıldır bu organizasyonu başarılı şekilde yapıyoruz. İnşallah bundan sonrada yapmaya devam edeceğiz. Ben oğlumu unutmadım, unutmayacağım ve unutturmayacağım" dedi.


SİVAS BÖLGESİ ATLETİZM HAKEMLERİ GÖREV YAPTI

Yunus Emre Koç 6. Anma Yol koşusunda Sivas bölgesi il, ulusal ve uluslararası atletizm hakemleri görev yaptı. Esentepe mahallesinde Pazar günü yapılan yarışlarda görev yapan Sivas bölgesi atletizm hakemleri spor adına her türlü organizasyonda yer almaya gayret gösterdiklerini, merhum Yunus Emre Koç anısına tertiplenen yarışlarda yer almaktan isi gurur ve onur duyduklarını ifade ettiler.