İlimizde düzenlenen kulüplerarası karate liginin 2. devresi başladı. 6 Takımın katıldığı ligde Dört Eylül Belediyespor ile Gençlikspor fırtına gibi esiyor. Rakiplerini tek tek ezip geçen Belediyespor ise Gençlikspor kategorilerindeki puan cetvelinde ilk sırada yer alıyorlar

Bu durumda Dört Eylül Belediyespor ve Gençlikspor başarılı oldukları kategorilerde şampiyonluğa bir adım daha yakın gözüküyor

Türkiye Karate Federasyonu ve Sivas İl Temsilciliği tarafından düzenlenen Minik-Yıldızlar Karate Liginin 2. devresi start aldı.
Pazar günü Atatürk spor salonunda gerçekleşen maçlara katılım yoğun olurken salon çekişmeli maçlara sahne oldu.
Ligin 7. haftasında her kulüp sabah seansında 8 maç öğlen seansında ise yine 8 maç yaparak haftayı tamamladılar.
Bu hafta Gençlikspor, Dört Eylül Belediyespor, İl Özel İdarespor, Volkanspor, Telekomspor ve Fetihspor karşı karşıya gelerek mücadele ettiler.
7. Hafta da 6 takım arasında Gençlikspor ve Dört Eylül Belediyespor oynadığı maçlarda rakiplerini tek tek ezip geçerek haftanın en iyi takımlarından olmayı başardılar.

ÖKTEN; “2. DEVREYİ HIZLANDIRILMIŞ ŞEKİLDE YAPACAĞIZ”
Ligin 7. haftasının Türkiye Karate Federasyonu Disiplin Kurulu Başkanı Oğuz Ökten, ligin 2. devresine başladıklarını söyleyerek; “Çok şükür kazasız belasız Sivas karate ligimizin 1. devresini geçen hafta bitirdik ve 2. devremize başladık. Ligin 2. devresini biraz daha hızlandırılmış bir şekilde yapıyoruz ödül törenini daha erken yapabilmek için. Bu yüzden Pazar günü hem öğleden önce hem de sonra her kulübümüz, her takımımız 2’şer tane maç yaptılar. Diğer 2 haftada biri 23 Nisan’da. Sonuncu haftayı da 19 Mayıs’ta yaparak 2015 yılının karate ligini sonlandırmış olacağız” dedi.

“ÖNÜMÜZDEKİ YIL DAHA CANLI BİR LİG YAPACAĞIZ”
Karate ligini önümüzdeki yılda sürdüreceklerini dile getiren Ökten; “Gerçekten bugüne kadar ligimize destek veren velilerimiz, görevli arkadaşlarımız, antrenörlerimiz ve hakemlerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Buraya kadar gelip sporcuların arkasında durmaları, onları takip etmeleri bizim açımızdan önemli bir gurur kaynağı. Tabii ki ligimizin en büyük hedefi sporcularımızı daha iyi yetişmelerini sağlamak ve bunu da sağladığımız kanaatindeyim. Her geçen gün sporcularımız biraz daha iyi noktalara doğru geliyorlar. Eksiklerini tamamlıyorlar. İnşallah önümüzdeki yıl daha canlı, daha güzel bir lig yapacağımızı düşünüyorum” dedi.

“ÖNEMLİ OLAN SPORCULARIN CENTİLMENCE YARIŞMALARIDIR”
Karate liginde önemli olan sporcuların yetişmesi ve centilmence yarışmaları olduğunun altını çizen Oğuz Ökten şunları söyledi; “Burada önemli olan sporcuların yetişmesi, centilmence yarışmalarıdır. Kulüpler karşılıklı birbirlerine tezahürat yaparak kendi kulüplerinin bilinci içerisinde takım arkadaşlarını desteklediler. Buda bizim ligimize ayrı bir renk katmış oluyor. İnşallah sonuna kadar böyle devam eder ve ligimizi güzel bir şekilde sonlandırırız. Hak eden kulüplere de ödüllerini takdim etmiş oluruz. Ligimize zaten 6 tane kulüp katılmıştı. Her kulübümüz bugün 2’şer maç yaptı. 8 kategoride her iki kulübün maçları yapılmış oldu. Dolayısıyla bugün toplamda 16 tane maç yapıldı.”

“MAÇLAR GERÇEKTEN DAHA BİR HEYECANLA SÜRÜYOR”
Kulüpler arası Karate maçlarının heyecanla son sürat devam ettiğini de sözlerine ekleyen Ökten; “Maçlar gerçekten bugün daha bir heyecanla sürüyor. Bu sporcuların ardı yet bilincinin oluşmasından kaynaklanıyor. Artık herkes kendi kulübünü benimsemiş durumda. Kendi kulübünün var olması. Onun 1. olması için gayret sarf ediyorlar. Buda gerçekten çok güzel bir şey. Önemli olan burada dostluğun pekişmesi” diye konuştu.

ANTRENÖRLER YERİNDE DURAMADI
Ligin 2. devresinde sporcuların heyecanlı olduğu kadar antrenörlerde heyecanlıydı. 7. haftada yapılan müsabakalarda öğleden sonra Gençlikspor ile Volkanspor arasındaki büyük mücadelede antrenörler Serpil Karakaya ve Yasin Altıntaş yerinde duramadı. İki takımda kategorilerinde kıyasıya mücadele etti ancak antrenör Karakaya’nın takımı Gençlikspor maçlardan galibiyetle ayrılan taraf oldu. Antrenör Yasin Altıntaş’ın maç sonu üzgün olduğu gözlerden kaçmadı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Salim KILIÇ : Ligin 1. Devresinin heyecan verdiğini aynı heyecanında 2. Devrede kazasız belasız devam edeceğini umuyor sporcularımıza ve Karate ailesine göstermiş oldukları bu performanstan dolayı teşekkür ediyorum.