Sivas Bocce Bowling Dart Federasyonu il temsilcisi Köksal Yılmaz, Bocce’nin okul sporları arasında ilk kez yapıldığını belirterek; “Bu sporumuz Sivas’ta ilk defa okul sporları içinde Türkiye’de ikinci Sivas’ta ilk yapılacak. Amacımız burada çocuklarımızın kötü alışkanlıklardan kurtulup sporun içinde bir yer bulabilmeleri” dedi

Sivas Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün okul sporları faaliyetleri programı kapsamında yer alan  “Okullar arası Küçükler ve Genç Yıldızlar Bocce Petank İl Birinciliği” müsabakaları start aldı.
Atatürk spor salonunda başlayan okullar arası Bocce Petank il birinciliği müsabakalarına yaklaşık 120 sporcunun katıldığı öğrenildi.
Müsabakalarda dereceye giren takımların Ankara’da yapılacak olan grup maçlarına gideceği öğrenildi. Grup maçlarında da derece yapan sporcuların Türkiye Şampiyonasına gideceği belirtildi.

“TÜRKİYE ŞAMPİYONASINDA İDDİALIYIZ”
Sivas Bedensel Engelliler Bocce milli antrenörü Şefika Kaygusuz, müsabakalarla ilgili yaptığı açıklamasında, yaklaşık 120 sporcunun katılımıyla müsabakalara başladıklarını belirterek; “Bu sene Sivas’ta okullar müsabakasında Bocce’nin yine ilk başarısını yapıyoruz. Okulların katılımları da fazla, yedişer okullarımız var gençler yıldızlar küçükler olmak üzere. Perşembe, Cuma günleri sürecek. Müsabakalara ilk liselerle başladık genç grubumuzla. İlk maçı tamamlamış bulunmaktayız. Okul müsabakalarının sonunda gruptan çıkan ekip Ankara’da yapılacak olan grup maçlarına katılıyor. Oradan çıkan varsa Türkiye şampiyonası gidecek ve biz de iddialıyız. Favori takımım gençlerde Mehmet Gökanay’la, Hacı Sabancı Lisesi. İkisi başa baş gidiyor. Yıldızlarla gençleri bugün göreceğiz. Şu anda 30 okul 3’er sporcu var. Birer de yedeğimiz var. Yaklaşık 120 sporcuyla şu an katılım sağlandı İlgiden mutluyuz.”

“UMARIM SENEYE DAHA ÇOK ARTIŞ OLUR”
Antrenör Kaygusuz, vatandaşların müsabakalara ilgisinin olmamasına değinerek şunları söyledi; “İlk sene, ilk katılım olmasına rağmen il birinciliğinde 175 sporcuyla, okul müsabakalarında 120 sporcuyla katılım sağladılar. Umarım seneye daha çok artış olur. Vatandaşların ilgisi yok maalesef bu konuda eksiğiz. Bunu kabul ediyoruz. Ama bilinçlendirmek lazım izledikçe onların da hoşuna gidiyor. Sivasspor da yaptık ilk il birinciliğini. Veliler geldikçe onlarda mutlu oldu. Şu anda sürekli telefon alıyoruz. Hocam artık olgunlar ligi de oluşturun deniyor. Kısmetse diğer ayda kulüpler lig maçı yapacağız” dedi.

“HAZİRAN DA POLONYA’YA GİDECEĞİZ”
Haziran ayında düzenlenecek olan Dünya kupası müsabakaları için Polonya’ya gideceklerini de sözlerine ekleyen Kaygusuz; “Bedensel engellilerimiz, milli takım oyuncumuz, Muhammed Gökkaya ile beraber Haziran da dünya kupası var Polonya’da katılım sağlayacağız. Evraklarımız tamamlandı. Uçak biletlerimiz alındı. Artık destekleri bekliyoruz. Biz Sivas olarak BC4 grubu olarak tabir ettiğimiz kas hastalarımız biliyorsunuz. Bu konuda iddialıyız kas noktasında inşallah ilk 3 arasında oluruz” diye konuştu.

KÖKSAL; “BOCCE YENİ VE FARKLI BİR SPOR”
Sivas Bocce Bowling Dart Federasyonu il temsilcisi Köksal Yılmaz, ise yaptığı açıklamasında Bocce sporunun yeni ve farklı bir spor dalı olduğunu söyleyerek; “Bu sporumuz Sivas’ta ilk defa, okul sporları içinde Türkiye’de ikinci Sivas’ta ilk yapılacak. Bugün hava şartlarının soğuk olması sebebiyle kapalı bir alanda yapıyoruz. 30’a yakın takımımız 120’ye yakında sporcumuz katıldılar. Amacımız burada çocuklarımızın kötü alışkanlıklardan kurtulup sporun içinde bir yer bulabilmeleri. Maçlarımız eleme usulü yapılıyor. 13 sayı üzerinden 2 takım 3 oyuncumuzla birlikte yapılıyor. 13 sayıyı alan oyuncularımız bir üst tura geçiyorlar. Bu yeni ve farklı spor.”

“SİVAS’TA YOL ALACAĞIMIZA İNANIYORUZ”
Bocce sporuna olumlu tepkiler aldıklarını ve Sivas’ta iyi bir şekilde yol alacaklarına inandıklarını ifade eden Köksal; “Çok olumlu tepkiler aldık Sivas’ta yol alacağımıza inanıyoruz. Hava soğuk olduğu için kapalı mekanda oluyor ama normalde kum veya hafif toprak sahada yapılıyor. 4 metreye 15 metrelik herhangi bir alanda yapılabilir. Özellikle bunu yaz dönemlerinde Paşa fabrikası mesire alanında çocuklarımıza veya Sivaslı ailelerimize oynattığımız da çok çok ilgi gördü.  Zamanla bunu önümüzdeki günlerde çocuk şenliklerinde 23 Nisan’da, 19 Mayıs’ta daha ilerleyen günlerde yetişkinlere yapmayı düşünüyoruz. Zevkli güzel eğlenceli bir oyun. Hemen oynanabilir. Topları çıkarıp bir kenara koyduktan sonra saha belirleniyor. Centilmenlik üzerine en önemlisi bu. Centilmenlik üzerine kesinlikle kavga dövüş küfür yok. Oyuncular anlaşamadıkları konularda hakemle birlikte topun başına gidip anlaşıp karşılıklı olarak gerekirse ölçüm yapıyorlar ve hangisi olduğunu söylüyorlar” dedi.

“BOCCE OLUMSUZ ÖRNEK OLABİLECEK BİR SPOR DEĞİL”
Bocce sporunun centilmenlik açısından büyük önem arzu ettiğini ve olumsuz örnek olabilecek bir spor olmadığını da söyleyen Bocce Bowling Dart Federasyonu il temsilcisi Köksal Yılmaz; “Hiçbir şekilde çocuklarımıza olumsuz örnek olabilecek bir spor değil. Ben Bocce il temsilcisi olarak burada faaliyete geçtiğimde Şefika hanımla karşılaştım sağ olsun çok yardımcı oldu. Şefika Hanım Paralimpik Bocce’de milli takım antrenörümüz. Bu konuda bana sağ olsun bugünde çok yardımcı oldu. Birlikte yol alıyoruz. Birlikte hem Paralimpik hem Bocce alanında her ikisinde de engelli arkadaşlarımızla da normal sporda da daha iyi yol alacağımıza inanıyorum” diye konuştu.


MÜSABAKA FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ