Karadeniz ile Hazar Denizi’ne kıyısı olan ülkeleri bir araya getiren Karadeniz ve Hazar Ülkeleri Uluslar arası Karate Şampiyonası yoğun bir katılımla başladı.

Ordu’nun Fatsa ilçesinde düzenlenen şampiyonada beş ülkeden 1004 erkek, 849 bayan olmak üzere toplam 1853 sporcu mücadele etti. 31 Ağustos- 2 Eylül 2018 tarihleri arasında Fatsa 75. Yıl spor salonunda yapılan şampiyonaya katılan Gençlik Spor Kulübü karate takımımız 1 Altın, 1 Gümüş ve 3 Bronz madalya kazandı.

21 Yaş altı bayan 50 kg. da Milli takım kadrosunda yarışan sporcumuz Ayşe Nur ADA final yaparak Gümüş madalyanın sahibi olurken yine, bayanlar A milli takımda yarışan sporcumuz Ayşe Nur ADA, bayan takım kumite dalında da yarışarak takım birincisi oldular ve sporcumuz bu dalda da Altın madalya kazanırken, takım olarak da birincilik kupasının sahibi oldular.

Yıldızlar 45 kg da yarışan sporcumuz Şeymanur İMİRHAN da şampiyonada üçüncü olarak Bronz madalya kazandı.
21 Yaş altı Erkekler 60 kg da yarışan sporcularımızdan Murat Can İMİRHAN da üçüncü olarak Bronz madalya kazandı.
Yine 21 Yaş altı Erkekler 67 kg da yarışan sporcularımızdan Üzeyir ERDOĞAN da üçüncü olarak Bronz madalyanın sahibi oldu.

Tüm sporcularımızı başarılarından dolayı tebrik ediyorum. Türkiye şampiyonası öncesinde yapılan bu şampiyona sporcularımız açısından iyi bir hazırlık maçı olduğunu düşünüyorum.

Mahmut GÜMÜŞSAY , Seher KEHCİ SUNGUR , Fatih YILDIRIM : Bu Şampiyonaya katılmamızda en büyük payı olan İl müdürümüz Sayın Salim KILIÇ Bey’e de desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Salim KILIÇ : 31 Ağustos- 2 Eylül 2018 tarihleri arasında Fatsa 75. Yıl spor salonunda yapılan Karadeniz ve Hazar Ülkeleri Uluslar arası Karate Şampiyonası şampiyonaya katılan sporcularımızı ve Antrenörlerimizi aldıkları başarıdan  dolayı kutluyor devamını diliyorum dedi.