İlimizde her yıl sistematik olarak yapılan Sivas Karate ligi bu yıl da Minikler-Yıldızlar-Ümitler ve Gençler Kategorilerinde Sivas Belediye Spor Kulübü-Sivas Gençlik Spor Kulübü-Yiğido Spor Kulübü ve Sivas Fetih Spor Kulübü olmak üzere dört kulüpten toplam 136 sporcunun katılımı ile heyecan ve coşku içerisinde gerçekleşti.
Altı periyot ta tamamlanan, Ekim 2017 de başlayıp 1 Mayıs 2018 finali yapılan yedi ay süren Sivas Karate ligine gösterilen ilgi bizleri son derece memnun etmiştir.
Ligimizin amacı Sporcularımızın daha iyi yetişmelerine zemin hazırlamaktı buna da muvaffak olduğumuzu düşünüyoruz. Sporcularımızın katıldığı gerek Analig maçları, gerek okul sporları maçları gerekse Türkiye şampiyonalarında göstermiş oldukları performans hazırlık maçları niteliğinde olan Sivas Karate ligimizin ne kadar doğru bir çalışma olduğunu ortaya koymuştur.
Artık Sivas Karate ligine ilaveten batı illerinin de liglerine katılmanın zorunlu olduğunu görüyor ve bunun içinde çalışmalar yaparak önümüzdeki sezon için sporcularımızın faklı liglerde de yarışarak ve özellikle Türkiye şampiyonalarında ilk dördü paylaşan illerin katıldığı liglerde maçlara katılmaları sporcularımızın ufkunu , tecrübesini ve performansını daha da artırarak Milli takım seçmelerinde birinci olup Milli Takım kadrolarında yerlerini almalarının zamanının geldiğini düşünüyoruz.

Ligimizin başından sonuna kadar maçlarda görev alan tüm Hakemlerimize, Antrenörlerimize, sporcularımıza ve sporcu velilerimize ligimize katkı sağladıkları için çok teşekkür ediyoruz.

Ayrıca Ligimizin yapılmasında en büyük emeği olan Gençlik Spor İl Müdürü Sayın Salim KILIÇ bey’e, İl müdürlüğü çalışanlarına ve bizi hiç yalnız bırakmayan Sivas İrade Gazetesi Spor muhabiri Oğuzhan SARZEP bey’e emeklerinden dolayı teşekkür ediyoruz.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Salim KILIÇ: Müsabakalara katılan sporcu kutluyor başarılarının devamını diliyorum. Dedi

 KILIÇ : Müsabakalar boyunca görev alan tüm Hakemlerimize, Antrenörlerimize, sporcularımıza ve sporcu velilerimize Bizleri yalnız bırakmadıkları için teşekkür ediyorum. Dedi.