Türkiye Karate Federasyonu’nun Ulusal seviyedeki önemli organizasyonları arasında yer alan Minikler Yıldızlar Türkiye Karate Şampiyonası Gaziantep Büyükşehir Belediyesi destekleri ile 28 mart perşembe günü başladı.
Şampiyonaya 59 ilden 1260 Erkek, 944 kız olmak üzere toplam 2204 sporcu madalya için mücadele ettiler.

Kata ve kumite olmak üzere iki kategoride yapılan şampiyonada kata branşında 12'si ferdi, altısı takımda madalya dağıtılmış, 38 adet ferdi dalda madalyalar bulunmaktadır.

Sağlık Taraması yapıldı
Gaziantep'in ev sahipliği yaptığı Minikler ve Yıldızlar Türkiye Karate Şampiyonası'nda bir sosyal sorumluluk projesi uygulanarak Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü ile yapılan iş birliği neticesinde 28 - 31 Mart tarihleri arasında tüm sporcu ve katılımcılar, salon dışında kurulan özel alanda uzman hekimler tarafından sağlık taraması yapıldı.

Balkan Çocuklar Şampiyonası aday kadrosu netleşecek 
Minikler ve Yıldızlar Türkiye Karate Şampiyonası'nda antrenman yapan sporcular, 27-29 Nisan tarihleri arasında Sırbistan'ın Belgrad kentinde gerçekleşecekleri Karate Şampiyonası'nın aday kadrosuna girmek için yarıştılar.

Türkiye Şampiyonasına ilimizden 20 sporcu ile katıldık. Şampiyonada yıldız erkekler 47 kg. da mücadele eden Belediye Spor Kulübü sporcularımızdan Abdulkadir UYUMAZ Türkiye 3. Sü olarak Bronz madalyanın sahibi oldu.

Yıldız bayanlar 40 kg. da yarışan yine Belediye Spor Kulübü Sporcularımızdan Rukiye YILDIZ’ da çok güzel maçlar çıkararak Türkiye 3. Sü oldu ve Bronz madalya kazandı.

Ayrıca Yıldız bayanlar 47 kg. da yarışan Gençlik Spor Kulübü sporcularımızdan Şeymanur İMİRHAN ile Yıldız erkekler 45 kg. da yarışan Belediye Spor Kulübü sporcularımızdan Muhammed Arif KAYA da yaptıkları başarılı maçlarından dolayı 27-29 Nisan tarihleri arasında Sırbistan’ ın Belgrad kentinde gerçekleşecek Balkan Şampiyonası için Milli takım seçmelerine isimlerini yazdırdılar.

Türkiye şampiyonasında sporcularımızla çok yakından ilgilenen Antrenörlerimizden Mahmut GÜMÜŞSAY hocaya , Seher KEHCİ SUNGUR hocaya, Burak BAKIR hocaya ve Şeyma ÖZBEK hocaya hizmetlerinden dolayı çok teşekkür ediyor, sporcularımızı da tebrik ediyor başarılarının devamını diliyoruz.

Ayrıca Türkiye şampiyonasına gitmemize katkı sağlayan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Sayın Salim KILIÇ bey’e de çok teşekkür ediyoruz.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Salim KILIÇ : 28 - 31 Mart 2018 tarihleri arasında Gazi Antep te başarıya imza atan   Antrenörlerimizden Başta Oğuz Hocamıza ve Ekibi olan Mahmut GÜMÜŞSAY hocaya , Seher KEHCİ SUNGUR hocaya, Burak BAKIR hocaya ve Şeyma ÖZBEK hocaya teşekkür ediyor sporcularımıza başarılar diliyorum dedi.