Türkiye’nin en köklü turnuvaları arasında yer alan ve bu yıl 31’incisi düzenlenen Uluslararası Boğaziçi Karate Turnuvası sona erdi. 9-11 Mart tarihlerinde Beylikdüzü Spor Kompleksi’nde düzenlenen müsabakalarda karateciler, Mehmetçik için tatamiye çıktı.


Kayıtlardan elde edilen gelirin, Afrin’de devam eden Zeytin Dalı Harekatı’na destek olmak amacıyla Türk Silahlı Kuvvetleri’ne bağışlanacağı turnuvada üç gün boyunca 26 ülkeden 1649 karateci mücadele verdi.

Ülke milli takımlarının yanı sıra kulüplerin de katılım gösterebildiği 31. Uluslararası Boğaziçi Karate Turnuvası’nda Türk karateciler, rekor sayılabilecek bir başarıya imza attı. Minik, yıldız, ümit, genç, 21 yaş altı, büyükler ve veteran kategorilerinde yapılan mücadeleler sonunda 120 altın, 127 gümüş ve 192 bronz madalya kazanan Türk karateciler, genel klasmanın zirvesinde yer aldı.
En kalabalık ikinci kafile konumundaki Kazakistan, 11 altın, 6 gümüş ve 25 bronz madalya ile ikinciliği elde ederken, 9 altın, 9 gümüş ve 20 bronz madalya ile de Ukrayna, üçüncü basamakta kendine yer buldu.


DELİHASAN: MEHMETÇİK'İN YANINDAYIZ
Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, bu yıl anlamlı bir temayla düzenlenen 31. Uluslararası Boğaziçi Karate Turnuvası’nda farkındalık oluşturmak istediklerini söyledi.
Katılımın iyi olduğunu belirten Esat Delihasan, “Ülkemizin bölünmez bütünlüğünü korumak adına mücadele veren Mehmetçiklerimize, bir nebze de olsa moral vermek ve destek olmak istedik. Üç gün süren turnuvaya da katılım oldukça memnun edici düzeydeydi. Kayıtlardan elde ettiğimiz geliri Türk Silahlı Kuvvetleri’ne bağışlayacağız. Katılım gösteren herkese teşekkür ederim” dedi.

9-11 Mart 2018 tarihlerinde İstanbul’da 31. Cisi yapılan Uluslar arası Boğaziçi Karate turnuvasına katılan Gençlik Spor kulübü sporcularımızdan 21 Yaş altı bayanlar 50 kg.da yarışan Ayşe Nur ADA tüm rakiplerini yenerek altın madalyanın sahibi olurken, yine Gençlik spor kulübü sporcularımızdan Milli takım kadrosunda yarışan Oğuzhan ADA da turnuvada üçüncü olarak bronz madalya kazandı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Salim KILIÇ : 9-11 Mart 2018 tarihlerinde İstanbul’da 31. Cisi yapılan Uluslar arası Boğaziçi Karate turnuvasına katılan  ve başarılı bir şekilde Tüm  rakiplerini yenerek bizleri gururlandıran sporcumuz  Ayşe Nur ADA yı tebrik eyorum başarılarının devamını diliyorum yine Bu müsabakalarda Milli takım kadrosunda yarışan Oğuzhan ADA yıda turnuvada üçüncü olarak bronz madalya ile bizleri gururlandırdıkları için tebrik ediyor her iki sporcumuz uda kutluyorum dedi.