Sivas Karate İl Temsilciliğimizin 2018 yılı faaliyet programında yer alan Karate aday hakem kursu 12-13-14 Ocak 2018 tarihlerinde ilimizde yapıldı
Aday hakem kursumuza 12 si limizden 3 ü Erzincan dan 1 i de Kayseri’den olmak üzere toplam 16 aday katılmıştır.  Üç gün devam eden kursumuzun birinci günü teorik bilgiler oyun kurallarını  ilimizden Uluslar arası hakemimiz  Türkiye Karate Federasyonu Merkez hakem kurulunun görevlendirmesi ile Seher Kehci Sungur hocamız anlatmıştır.

İkinci gün de Türkiye Karate Federasyonu  Merkez hakem Kurlumuzun görevlendirdiği Kocaeli Uluslar arası Hakem ( Avrupa Hakemi ) Yaşar Coşkun beyin pratik çalıştırması, son gün Pazar günü de Cumhuriyet Üniversite  de Taha Akgül Spor salonunda yapılan Sivas karate liginde de uygulamalı çalışmalar yapılarak aday hakemlerimiz kursu başarı ile tamamlayarak aday hakem olmuşlardır.
Her yıl çok sayıda lig ve iller arası yapılan müsabakalarda ilimize kazandırdığımız yeni hakemlerle kadromuzu daha da genişleterek hizmetlerimize devam edeceğiz.

Kadromuza katılan yeni hakemlerimizi tebrik ediyor başarılarının devamını diliyoruz.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Salim KILIÇ İlimiz hakem kadrosuna yeni katılan aday hakemlerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. dedi
KILIÇ: İlimize ve Karate camiamıza hayırlı olsun. Dedi.