4-6 Nisan 2014  tarihlerinde yapılan 27. Uluslararası Boğaziçi Açık Karate Turnuvası üç gün boyunca Türkiye'nin de aralarında bulunduğu dünya karatesinin güçlü ülkeleri Fransa, İran, Azerbaycan ile Brezilya, Filistin, Gürcistan, İsveç, Kazakistan, Meksika, Romanya, Rusya, Sırbistan, Tayland ve Suudi Arabistan katıldı.

27. Uluslararası Boğaziçi Açık Karate Turnuvasına katılan sporcularımız başarılı bir şekilde ilimizi temsil ettiler.

27. Uluslararası Boğaziçi Açık Turnuva ya Dünya ve Avrupa karatesinin yıldız isimleri katıldı Büyükler ve Gençler Milli Takımları ile birlikte 216’sı kadın 551 Türk sporcu tatamiye çıktı.

Üç gün süreyle devam eden turnuvada 1. Gün Ümit bayanlar 54 kg. sporcumuz Ayşenur ADA ve Genç bayanlar 59 kg. da Senanur GENÇ finale kalan sporcularımız oldu.

Gün sonunda yapılan final müsabakalarında 59 kg. yarışan sporcumuz Senanur GENÇ çok kaliteli bir yarışma sergilemesine rağmen 6-5 yenilerek gümüş madalyanın sahibi oldu.

Ümit bayanlar 54 kg. da yarışan sporcumuz Ayşenur ADA ise final müsabakasında çok iyi mücadele ederek 3-3 berabere kaldı ve hakem kararı ile karşı taraf kazanınca sporcumuz 2. Olarak gümüş madalyanın sahibi oldu.

Cumartesi günkü yapılan büyük erkekler müsabakalarında diğer sporcularımız yenilerek elenirken bu yıl ilk kez büyükler kategorisinde yarışan ve 60 kg. da mücadele veren sporcumuz Gökhan FİLİZ, yaptığı birbirinden güzel müsabakalarla izleyenlerini hayran bıraktı.

Sporcumuz Gökhan FİLİZ 1. Turda Azerbaycan’ı yendi, 2. turda Romanya yı yendi, 3. Turda İranlı rakibini yendi ki bu İranlı son iki yılın 60 kg. da Dünya şampiyonu olmuştur. 4. Turda grup finalinde milli takımdan İsmail ARAPOĞLU'na yenildi. 3. Lük maçında Taylandlı bir sporcu ile karşılaşarak onu da 8-4 yendi ve 3. olarak Bronz madalyanın sahibi oldu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak tüm sporcularımızı kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.