Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayram etkinlikleri kapsamında yürüyüş düzenlendi. Düzenlenen yürüyüşe Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Salim Kılıç, okul müdürleri, öğretmenler, sporcular çok sayıda öğrenci ile askeri bando takımı katıldı.
Yürüyüşte 'Ne mutlu Türküm diyene', 'Şehitler ölmez vatan bölünmez gibi sloganlar atılırken en ilgi çekicisi bir grubun tekbir getirerek yürümesi oldu.
Atatürk Anıtı önünde son bulan yürüyüş sonrası Atatürk anıtına Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından çelenk sunuldu. Saygı duruşunda ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Gönüllü Gençlik Merkezi adına konuşma yapan Ramazan Doğan; “ Bugün Mustafa Kemal’in Samsun’da tutuşturduğu kurtuluş meşalesinin Anadolu’da elden ele gönülden gönüle dolaşmasının 98. Yıl dönümü.  Bizler Türk gençleri olarak devletimizi milletimizi ileriye götürebilmek için elimizden geleni yapıyoruz, Türk genci tarihin her döneminde içinde bulunduğu zor durumların üstesinden gelmeyi başarmıştır” dedi.
Programın sonunda Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi bahçesinde Wushu gösterileri, jimnastik ve Muay Thai gösterisi yapıldı.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlama etkinlikleri çerçevesinde "Ödüllü 3. Buruciye Satranç Turnuvası" düzenlendi.

19-20 Mayıs tarihleri arasında 22 ilden 250 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen turnuvanın açılışına Valimiz Davut Gül, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Salim Kılıç, Buruciye AŞ Genel Müdürü Mustafa Altun, Satranç Koordinasyon Kurulu Başkanı Mustafa Eroğlu, Türkiye Satranç Federasyonu Sivas İl Temsilcisi Melike Kaya ile diğer ilgiler katıldı.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlama etkinlikleri çerçevesinde "Sağlık İçin Hareket Et Gençlik Tenis Turnuvası” müsabakaları" düzenlendi.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlama etkinlikleri çerçevesinde "5.Geleneksel Bilek Güreşi Şampiyonası" düzenlendi.
Yarışmaya Sivas halkının ilgisi yoğundu. Yoğun izleyici kitlesi arasında, 130 sporcu sağ ve sol kolda yarışmak üzere katıldı. Yarışma sonrası ilk 3 dereceye giren sporculara madalyaları ve başarı belgeleri takdim edildi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Hakan Salim KILIÇ, ise Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 98’nci yıl dönümünü çeşitli etkinliklerle kutladıklarını söyledi.