Geleneksel düzenlemeli ve geleneksel düzenlemesiz olmak üzere iki dalda gerçekleşen yarışmada ekipler hünerlerini sergiledi.
Halk Oyunları İl Birinciliği yarışmasında öğrenciler farklı bir heyecan yaşadı. Şampiyonluk İçin kıyasıya  yarıştılar.

Vatandaşlarda 7’den 70’e tribünleri doldurarak, halk oyunları ekiplerinin şampiyonluk mücadelesini büyük bir coşku ile izledi. Halk Oyunları İl Birinciliği Yarışması büyük ilgi gördü.  4 Eylül Spor Salonu’nda dolu tribünler önünde ekipler şampiyonluk için ter dökerken, jüri oynanan gösterileri oylarken, oldukça zorlandı.

Valimiz Davut Gül, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu tarafından ilimizde düzenlenen halk oyunları yarışmalarını izleyerek, dereceye giren okullara ödüllerini takdim etti.

4 Eylül Kapalı Spor Salonu’nda organize edilen Okullar ve Kulüpler Sivas İl Birinciliği Halkoyunları Yarışmasına; Valimiz Davut Gül ve eşi Gülden Gül Hanımefendi, Gençlik Spor İl Müdürü Salim Kılıç ile çok sayıda davetli katıldı. 

15 okulun katıldığı yarışmalarda düzenlemesiz dalda Kazım Karabekir İlkokulu birinci, Ahmet Yesevi İlkokulu ikinci,  İstiklal İlkokulu ise üçüncü oldu. 
Yıldızlar kategorisinde Kâzımkarabekir Ortaokulu birinci olurken, Âşık Veysel Ortaokulu ikinci ve 60. Yıl Ortaokulu da üçüncü oldu.

Gençlerde ise Sivas Mesleki ve Anadolu Teknik Lisesi birinci, Anadolu İmam Hatip Lisesi ikinci ve Necip Fazıl Mesleki Teknik Lisesi de üçüncü oldu. Düzenlemeli dalda ise Vali Resit Paşa İlkokulu birinci, Süleyman Sami Kepenek İlkokulu ikinci, yıldızlarda ise Şehit Üsteğmen Nizamettin Songur Ortaokulu birinci, Süleyman Demirel Ortaokulu da ikinci oldu.

Son olarak gençlerde de düzenlemeli dalda Mustafa Kemal Atatürk Mesleki ve Teknik Lisesi birinci oldu. 

Kulüpler olarak DÜZENLEMESİZ dalda Miniklerde Sivas Kazım Karabekir Paşa İ.Ö.O.Oo.Spor Kulübü birinci, Yıldızlarda dalda Miniklerde Sivas Kazım Karabekir Paşa İ.Ö.O.Oo.Spor Kulübü birinci Anadolu Folklor Kurumu Gençlik Spor Kulübü İkinci, Gençlerde Cumhuriyet Üniversitesi Spor Kulübü Birinci , Büyüklerde Sivas GençlikSpor Kulübü Birinci, Sivas Belediye Spor Kulübü İkinci DÜZENLEMELİ dalda Sivas Gençlikspor kulübü Birinci oldu.

Dereceye giren okullara ödüllerini Valimiz Gül ve eşi Gülden Gül Hanımefendi takdim etti. Yarışmalarda dereceye giren okulları başarılarından dolayı kutlayan Valimiz Davut Gül “Bu yarışmanın kaybedeni yok. Herkes büyük emek gösterdi. İnşallah ilimiz halkoyunlarında daha iyi noktalara gelecek.” diye konuştu.