Gülyurt Mahallesi’nde bulunan okula bir ziyaret gerçekleştiren Valimiz Gül, burada İl Milli Eğitimi Müdürü Mustafa Altınsoy, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Salim Kılıç, Kazım Karabekir Paşa İlkokulu Müdürü Yusuf Yıldırım, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Sivas İl Temsilcisi Özcan Duman ile okul aile birliği üyeleri tarafından karşılandı. Daha sonra okulu gezerek Okul Müdürü Yusuf Yıldırım’dan bilgi alan Gül, okul öğretmenleri ve öğrenciler tarafından hazırlanan sergi alanlarını gezdi. Sınıflarda öğrencilerle de bir araya gelen Gül, çocuklara çeşitli sorular yönelterek bir süre sohbet etti.

Valimiz Gül daha sonra minikler geleneksel düzenlemesiz dalda derece elde eden halk oyunları ekibini tebrik ederek, oyunlarını izledi. 12 Erkek öğrenciden oluşan ekip ve il genelindeki turnuvada birinci olan futbol takımı ile hatıra fotoğrafı çekinen Gül,  U 14 Milli Takımına seçilen Yasin Yıldız Gül ile de birebir ilgilendi.

Son olarak okul çevresinde de incelemelerde bulunan Valimiz Gül, bahçedeki öğrenciler ve velilerle de bir araya gelerek bir süre görüştü.