Valimiz Davut Gül’ün öğrencilere karne hediyesi olarak başlattığı eğitimlerde temel duruş ve durağan alıştırmalar, yürüyüş, tırmanma, düşme-kalkma, düz kayma, kar sapanı duruşu, kar sapanı dönüşü, basit dönüş gibi eğitimler profesyonel kayak eğitmenleri tarafından çocuklara anlatılıyor. Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi’nin tanıtılması ve öğrencilerin kış sporu ile tanışmalarını sağlamak amacıyla organize edilen program kapsamında; 2 bin 58 öğrenci kayak ve kış sporlarını öğreniyor. 

Yapılan eğitimleri yerinde görmek ve incelemelerde bulunmak üzere Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezine giden Valimiz Davut Gül, kayak eğitimi alan başarılı öğrenciler ile bir araya gelerek bir süre sohbet etti. 

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Orta Anadolu Kalkınma Ajansı’nın katkılarıyla kayak eğitimi projesine başlanıldığını vurgulayan Gül, il genelinde öğrenciler seçilirken, başarı durumlarına göre tercih yapıldığını dile getirdi. Gül, şimdiye kadar 90 öğrenciye eğitim verildiğini söyledi. Sivas’ın kayak sporunda iddialı olmasını arzu ettiklerini ve başarılı öğrencileri ödüllendirdiklerini vurgulayan Gül, “İnşallah fırsat buldukça çeşitli branşlarda çocuklarımıza spor eğitimi vereceğiz. Ben çocuklarımızın Yıldız Dağını görmelerini çok istiyordum. Kayak eğitimi projesine katılan gençlerimize başarılar diliyorum” dedi.