Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 81 ilde düzenlenen ve ilimizde de yoğun bir katılımla gerçekleşen yürüyüşe Valimiz Gül’ün yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Sinan Şen, İl Emniyet Müdürü Turan Aksoy, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Salim Kılıç, KYK İl Müdürü Erdoğan Tunç, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altunsoy, Cumhuriyet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Çimen ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Sloganlar eşliğinde Eski 4 Eylül Stadyumu önünden başlayan yürüyüş, Atatürk Anıtı önünde son buldu. Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmaların ve duaların ardından kürsüye gelen Valimiz Davut Gül, bu yıl 102.si düzenlenen anma programlarının genişleyerek devam ettiğini ifade etti. Milletimizin şehitlerine her zaman sahip çıktığını vurgulayan Gül, “Ben aslen Erzurumluyum, annem ise Sarıkamışlı. Bizim topraklarımızda Sarıkamış şehitlerinin mücadeleleri ve şehitlik hikâyeleri anlatılarak geçti. Bizler öyle büyüdük. İnanıyorum ki Anadolu’nun her tarafında bu böyleydi ve böyle olmaya devam edecek” dedi.

Sarıkamış şehitlerinin şehitlik mertebesine ulaşmasının sebebinin tek millet, tek devlet, tek vatan, tek bayrak olduğunu vurgulayan Valimiz Gül, aynı duyguların günümüzde de devam ettiğini ifade etti. Organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçenlere de teşekkür eden Valimiz Gül,  şehitlerimizi rahmetle andıklarını, gazilerimize de huzurlu ve mutlu bir ömür dilediğini sözlerine ekledi.

Sivas Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Salim KILIÇ yürüyüşte Başta Sayın Valimiz olmak üzere  Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Sinan Şen, İl Emniyet Müdürü Turan Aksoy, KYK İl Müdürü Erdoğan Tunç, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altunsoy, Cumhuriyet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Çimen ile çok sayıda vatandaşlarımıza yapmış oldukları katılımlarında dolayı teşekkür ediyorum dedi.