Amatör ve profesyonel spor dallarına verdiği destekle gelecek nesillerin daha iyi yetişmesi için çok sayıda projeyi hayata geçiren Sivas Belediyesi, şehrimizdeki amatör spor kulüplerine her yıl düzenli olarak yaptığı yardımlara bir yenisini daha ekledi

Belediye’nin Muhsin Yazıcıoğlu Spor Tesisleri’nde düzenlenen törenle ilimizdeki 26 spor kulübüne; eşofman takımı, şort, tişört, malzeme çantası, futbol topu, hentbol topu, voleybol topu, ayakkabı, yağmurluk, dağcılık takımları için kamp çadırı, uyku tulumu ve kayak takımlarına ise kayak malzemeleri verildi.

Törene Vali Davut Gül, Belediye Başkanı Sami Aydın, Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Çimen, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Salim KILIÇ, Sivas Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Zeki Ekici, Belediye Başkan Yardımcıları, Birim Müdürleri, şehrimizdeki amatör spor kulüplerinin temsilcileri, sporcular ve spor adamlarıyla çok sayıda davetli katıldı.

Malzeme dağıtım programının açış konuşmasını yapan Sivas Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Zeki Ekici, Belediye bünyesinde kurulan Spor Müdürlüğü’nün önemli hizmetleri hayata geçirdiğini dile getirerek, genç sporculara ve kulüplere sağlanan desteklerden ötürü Başkan Sami Aydın’a teşekkür etti.

Gençlerin ve çocukların sağlıklı gelişmelerine katkı sunmak, kötü alışkanlıklardan uzak tutarak spora yönlendirmek adına bu tür faaliyetlerin önemli olduğuna işaret eden Belediye Başkanı Sami Aydın ise, “Spor insanları birbirine yaklaştıran, kaynaştıran, kötü alışkanlıklardan uzak tutan bir vesile. Özellikle amatör kulüplerimizin ciddi sıkıntılarının olduğunu biliyoruz. Bugün onlara bir katkı sunmak adına her kulübümüzün talepleri doğrultusunda, onların isteklerini dikkate alarak yardım sunmaya çalışıyoruz. Önümüzdeki yıl bu bütçemizi %50 oranında artıracağız. Sporcu kardeşlerimize başarılar diliyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.


Sivas Belediyesi’ni ve Başkan Aydın’ı tebrik ederek sözlerine başlayan Vali Davut Gül ise, amatör kulüplerin ve sporcuların zor şartlar altında faaliyetlerini sürdürdüğünü dile getirerek; “Belediyenin yaptığı parklarla, semt sahalarıyla, dağıttığı spor malzemeleri ve amatör ruhu diri tutmasıyla inşallah Sivas’ta gençlerimiz ve çocuklarımız daha mutlu olacaklar. Ailelerine daha bağlı kalarak, kötü alışkanlıklardan uzak duracaklar. Bu nedenle Belediye Başkanımız olmak üzere emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
Ardından amatör kulüplere protokol üyeleri tarafından spor malzemeleri takdim edildi. Burada konuşan 4 Eylül Spor Kulübü Başkanı Adnan Yüzbaşıoğlu ise insana hizmetin Hakk’a hizmet olduğunu ifade ederek sporcu gençlere sahip çıkan Başkan Aydın’a teşekkür etti.

Dağıtım töreninden sonra Vali Davut Gül ve Başkan Sami Aydın, tesislerdeki antrenman sahasında penaltı atışı yaptı.


Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Salim KILIÇ : Belediye Başkanımıza amatör spor kulüplerimize malzeme desteğinde bulunarak spora ve sporcularımıza sahip çıktığı için teşekkür ederiz.