Sivas Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü Sivas Ahmet Ayık Sporcu Eğitim Merkezi Spor Kulübünde  yetişen Taha AKGÜL,İlk turu maç yapmadan geçen Taha, ikinci turda Moğol Chuluunbat Jargalsaikhan, çeyrek finalde Belaruslu İbrahim Saidau karşısında sayı üstünlüğüyle galip gelmiş, yarı finalde de Ermeni Levan Berianidze'yi 3-1 yenerek finale kaldı.

Finalde Ghasemi'yi 3-1 yenen Taha Akgül, kariyerinin ilk olimpiyat altın madalyasını elde etti. Rio 2016'da ilk altın madalyasını kazanan TAHA AKGÜL 2016 Rio Olimpiyatları’nda milli güreşçi Türkiye’ye ilk altın madalyasını kazandırdı. Çıktığı tüm maçlarda rakiplerine adeta minderi dar eden Akgül, dünyaya da en iyi güreşçi benim mesajını verdi.

Sivas’lı Milli Güreşçi Taha AKGÜL Sevincini Annesi ile paylaştı. Sayın Cumhur Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve başbakanımız Binali Yıldırım Sporcumuzu telefonla arayarak tebrik etti.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Salim KILIÇ “Sivas Ahmet Ayık Sporcu Eğitim Merkezinde yetişen sporcumuz Taha Akgül  2016 Rio Olimpiyatları’nda  elde ettiği başarılar, büyük bir emek ve gayretin karşılığıdır. Türkiye'nin ve Sivas'ın gururu olan sporcumuz bizleri ve Türkiye’yi sevince boğmuştur. Kendilerini başarılarından dolayı tebrik ediyorum dedi.