21-21 Mayıs 2016 tarihlerinde Buruciye Medresesi’nde düzenlenen ’19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Ödüllü 2. Buruciye Satranç Turnuvası’ 
Sivas Valiliği koordinesinde Buruciye  A.Ş. sponsorluğunda İl Özel İdaresi, Gençlik Spor İl Müdürlüğü, Satranç İl Temsilciliği ve Satranç Federasyonu’nun destekleriyle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen turnuvanın açılışına Vali Alim Barut, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay katıldı. 
Açılışta konuşan Vali Alim Barut,"Şu bir gerçek zeka oyunlarından en önemlisi satrançtır. Buruciye 800 yıldır ayakta duruyorsa mimari zekanın eseri yani zeka her güzel eseri başlangıcında önemli bir fonksiyondur. İnanıyorum ki insanoğlunun faaliyet gösterdiği insanoğlunun ilgi duyduğu her alanda satrançta zekasını geliştiren gençlerimiz, çocuklarımız ileri de mimari de, sosyal hayatta, sporda başarılı olacaktır. Başarıya giden anahtar bu güzel sporun ifa edilmesinden geçiyor. Burada 15 ilden gelen misafirlerimiz var. Bunlar Türkiye’nin geleceğidir" dedi.

Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay ise,"Buruciye Satranç Turnuvası’nın ikincisini yapıyoruz. 15 ilde katılımın olduğu 450 sporcunun yarışacağı bir turnuva olacak." diye konuştu.

İki gün süren turnuvada çeşitli kategorilerde yarışan yarışmacılara turnuvanın sonunda 20 bin lira para ödülü dağıtıldı.

Sivas ve çevre illerden 450 sporcunun katılımı ile gerçekleşen turnuva sonucunda her kategoride ilk 10 dereceye çeşitli ödüller ve hediyeler verildi. 
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Salim KILIÇ  Turnuvaya katılan tüm sporcularımızı, ailelerini, antrenörlerini tebrik eder, turnuvada emeği geçenlere teşekkür ederiz.