Sivas Valiliği himayesinde, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü organizesinde ‘Spor Sivas’ projesi kapsamında ilimizde “Okullar arası Bisiklet yol yarışları” yapıldı.

Kent meydanında start alan yarışlara merkez ve ilçedeki okullarda 149 sporcu katıldı. Yıldızlar, Gençler A ve B kategorisinde yapılan yarışlara kız ve erkek sporcular katılım sağladı.

Yarışlara katılan sporcular derece elde edebilmek için rakipleriyle kıyasıya rekabet ederek pedal çevirdiler.

BAŞLAMA STARTINI YILMAZ VERDİ

Heyecan dolu bisiklet yarışlarının startını TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz verdi. Yılmaz’a Vali Salih Ayhan, Belediye Başkanı Sami Aydın, ve  İl Müdürümüz Erdoğan Tunç, il protokolü ve antrenörler eşlik etti.

DERECEYE GİRENLER SİVAS’I TEMSİL EDECEK

Yoğun katılımla yapılan yarışlar sonunda dereceye giren sporcular Türkiye birinciliği yarışmalarına katılacak. İlimizdeki dereceli sporculardan oluşturulacak olan karma takım, 29-30 Nisan’da Trabzon’da yapılacak yarışlarda Sivas'ı temsil edecek.

MADALYA VE KUPA TÖRENİ DÜZENLENDİ

Yarışma bitiminde Atatürk Kongre Müzesi Bahçesi’nde ödül töreni düzenlendi. Okullara kupa, sporculara ise madalyaları AK Parti Sivas Milletvekili Semiha EKİNCİ, İl Müdürümüz Erdoğan TUNÇ, Gençlik ve Spor Şube Müdürleri Aytaç KEKLİK, Ahmet URHAN, Bisiklet İl Temsilcisi Hakan KIPIK, antrenörler, beden eğitimi öğretmenleri ve veliler takdim etti.

Dereceye giren ve katılım sağlayan sporcularımızı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.