Gençlik ve Spor Bakan Yardımcımız Hamza YERLİKAYA çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere memleketi Sivas'a geldi. Bakan Yardımcısı Yerlikaya “Spor Sivas” projesi kapsamında 4 Eylül Spor Salonunda düzenlenen programa katılarak sporcularla buluştu. Programa Sivas Valisi Salih AYHAN, Sivas Milletvekili İsmet YILMAZ, Yüksek Öğrenim ve Kredi Yurtlar Genel Müdürü Recep Ali ER, İl Müdürümüz Erdoğan TUNÇ katıldı.

Spor Sivas projesi kapsamında ilk açılış konuşmasını Vali Salih AYHAN gerçekleştirdi. Konuşmasında Spor Sivas projesinin önemine değinen AYHAN projemiz 1 aydan itibaren tüm salonlarda devam ediyor. Salonlarımızın böyle coşkulu bir şekilde olması bizleri mutlu ediyor diyerek proje ekibine teşekkür etti.

 “TÜRK SPORUNU YUKARIYA TAŞIYACAĞIZ”

Programda konuşan Yerlikaya Sivas’ta bulunmaktan mutlu olduğunu dile getirerek,”Bugün çok güzel bir gün”.Bütün şampiyonlarımız, sporcularımız, siyasilerimiz herkes iç içeyiz, beraberiz. Neyi konuşuyoruz. Sivas’ta Gençlik ve Sporda yaptığımız yatırımları ve yapacağımız yatırımları konuşuyoruz. Aramızda milli sporcularımız var, heyecanla bekliyorlar, milli sporcularımıza diyorum ki sabredin önümüzdeki hafta göreceksiniz. İnşallah, Türk sporunu Cumhurbaşkanımızın tarif ettiği 2023,2051,ve 2071 vizyonuna hep birlikte aynı yolda yürüyerek çıkartacağız ve yukarıya taşıyacağız dedi.

Bakan Yardımcımız Yerlikayan’ın konuşmasının ardından Vali Salih AYHAN tarafından Yüksek Öğrenim ve Kredi Yurtlar Genel Müdür Yardımcımız Recep Ali ERE ve Hamza YERLİKAYAYA isimlerinin yazılı olduğu Sivas Spor forması takdim edildi.

Daha sonra  Binalı YILDIRIM Kampusu 10 bin kişilik kız öğrenci yurtları ve Kadı Burhaneddin Erkek öğrenci yurtları ziyareti gerçekleştirildi.

Yüksek Öğrenim  Kredi ve Yurtlar Genel Müdürümüz Recep Ali ER, Bakan Yardımcımız Hamza YERLİKAYA, Vali Salih AYHAN, Sivas Milletvekili İsmet YILMAZ ve İl Müdürümüz Erdoğan TUNÇ yurtlarda öğrenciler ile bir araya geldiler. Öğrenciler burada çiçekler ile karşılama töreni yaparak coşkulu bir karşılama töreni düzenlediler. Genel Müdürümüz Recep Ali ER yurt yemekhanesinde öğrencilerle yakından ilgilenerek istek ve arzularını sordu. Genel Müdürümüz işletmecilerimiz den bilgiler alarak yemekler hakkında incelemelerde bulundu. Daha sonra öğrenciler ile yurt bahçesinde voleybol oynayan Genel Müdürümüz öğrencilerin mutluluğunu paylaştı.

Daha Sonra Kadı Burhaneddin Erkek Öğrenci Yurduna geçen Genel Müdürümüz Recep Ali ER, Bakan Yardımcımız Hamza YERLİKAYA, Vali Salih AYHAN, Ak Parti Sivas Milletvekili İsmet YILMAZ ve İl Müdürümüz Erdoğan TUNÇ öğrenciler ile beraber yemek yediler ve hasbıhal ettiler.

Daha sonra öğrenciler ile toplu fotoğraf çekinerek öğrencilere veda ettiler.