14-17 Kasım 2018 tarihleri arasında Rize Yenişehir spor salonunda yapılan Ümit Genç ve 21 Yaş Altı Karate Türkiye Şampiyonasına ilimizden 21 sporcu, 2 Antrenör ve 1 İdareci İle katıldık.
Türkiye şampiyonasına 49 İl’den 791 erkek, 588 bayan sporcu olmak üzere toplam 1379 sporcu katıldı. 14 Kasım Çarşamba günü müsabakalar ümitler kategorisinde başladı. Ümitler bay-bayan kategorilerinde güzel müsabakalar çıkaran sporcularımız olmasına rağmen sadece bir derece çıkarabildik.
Ümit bayanlar +54 kg. da yarışan Belediye Spor Kulübü sporcularımızdan İlknur İMECE yarı final müsabakasında haksızlığa uğrayarak yenildi ve üçüncülük maçını kazanarak Türkiye 3. Sü olmayı başardı ve bronz madalyanın sahibi oldu.
15 Kasım Perşembe günü de Genç erkekler ve genç bayanların müsabakaları yapıldı. Gençlerimizde çok güzel maçlar çıkarmasına rağmen derece çıkarmak nasip olmadı.
16 Kasım Cuma gün ise 21 Yaş Altı erkekler ve bayanların müsabakası yapıldı. Bizde bu kategoride sadece erkek sporcularımız yarıştı, bayan sporcumuz yoktu.
Bu kategoride de iki derecemiz olabilirdi ancak olmadı.  Sivas Gençlik Spor Kulübümüzden 84 kg da yarışan sporcumuz Bedir DEMİROK da yine yarı final de yenilerek üçüncülük maçına çıktı. Üçüncülük maçını kazanarak o da Türkiye 3. Sü olmayı başardı ve bronz madalyanın sahibi oldu.
18 Kasım Pazar günü ise Avrupa şampiyonası için Milli takım seçmeleri yapıldı. Bu seçmelere derece yapan bu iki sporcumuzla birlikte Gençlik Spor Kulübü sporcularımızdan 21 Yaş Altında 60 kg da yarışan Sami ÇİÇEK ile 67 kg da yarışan Üzeyir ERDOĞAN da katıldılar.
Milli takım seçmelerinde Sami ÇİÇEK ve Üzeyir ERDOĞAN bir varlık gösteremezken Ümit bayanlar +54 kg da mücadele ederek Türkiye 3. Sü olan İlknur İMECE ile 21 Yaş Altında 84 kg da mücadele eden Bedir DEMİROK Milli takım seçmelerini 2. lik ile bitirdiler.

Sivas Gençlik Spor Kulübü Antrenörü Oğuz ÖKTEN Sporcularımız her ne kadar Avrupa şampiyonası için Milli takıma giremedilerse de ikincilerin Balkan şampiyonasına götürülmelerini ümit ediyoruz.
Sporcularımızı ve Antrenörlerimiz Mahmut GÜMÜŞSAY ile Serpil KARAKAYA hocalarımızı tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Salim KILIÇ :Karate ailesi olarak Rize’de yapılan Ümit Genç Ve 21 Yaş Altı Karate Türkiye Şampiyonasına katılan İdareci Antrenör ve sporcularımızı kutlar, Ayrıca Türkiye  üçüncüsü olan  İlknur İMECE ve Bedir DEMİROK ‘ u tebrik eder başarılarını devamını diliyorum. Dedi.


DERECELER

Bayanlar Kumite +54kg
1 Sudenur Aksoy (İstanbul)
2 Sümeyye Teke (Manisa)
3 Hilal Semanur Özcan (İstanbul)
3 İlknur İmece (Sivas)

Erkekler Kumite 84kg
1 Samed Gök (İstanbul)
2 Recep Göz (Gaziantep)
3 Gürkan Çelik (Sakarya)
3 Bedir Demirok (Sivas)