2017-2018 Eğitim Öğretim yılı okul sporları faaliyetleri kapsamında Yıldızlar Küçükler Türkiye birinciliği 11-13 Mayıs 2018 tarihlerinde Kırşehir’de yapıldı.

Grupları geçerek Türkiye birinciliğine katılan sporcularımız rakipleri ile çok iyi mücadele ederek Şampiyonada madalyaları toplamayı başarmışlardır.

Şampiyonada üstün performans gösteren Sivas Karate takımı toplamda 3 Altın madalya, 1 Gümüş madalya 2 de Bronz madalya kazanarak okullarını Türkiye şampiyonasında en güzel bir şekilde temsil etmeyi başarmışlardır.

Kazancılar Ortaokulu öğrencilerinden 60 kg. yıldız erkekler kumite’de yarışan Mehmet ÇINAR tüm rakiplerini yenerek Türkiye şampiyonu oldu.

İl Özel İdare Ortaokulu öğrencilerinden 38 kg. yıldız  kızlar kumite’de  yarışan sporcumuz Sümeyye GÖK’ de tüm rakiplerini yenerek Türkiye şampiyonu oldu.

Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu öğrencilerinden 26 kg. yıldız kızlar kumite de yarışan sporcumuz Sılanur AYOĞLU da tüm rakiplerini yenerek Türkiye şampiyonu olmuştur.

Behrampaşa Ortaokulu öğrencilerinden 28 kg. yıldız erkekler Kumitede yarışan sporcumuz Muhammed Efe MERDAN’da final yaparak Türkiye 2. si olmuştur.

Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu öğrencilerinden 32 kg. yıldız erkekler kumite de yarışan Umut YANGIN Türkiye 3. Sü olmuştur.

Yine Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu öğrencilerinden 34 kg yıldız kızlarda yarışan Belgin UZUN da Türkiye 3. Sü olarak Bronz madalya kazanmıştır.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Salim KILIÇ : Kazanan sporcularımızı bu üstün başarılarından dolayı tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum. 

KILIÇ: Türkiye şampiyonasında derece yapan tüm sporcularımızı, onlar üzerinde en büyük emeği olan antrenörlerimizden Mahmut GÜMÜŞSAY hocayı, Seher KEHCİ SUNGUR hocayı ve Serpil KARAKAYA hocayı tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum.