Rusya Federasyonu'na bağlı Dağıstan Özerk Cumhuriyeti'nde düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda erkekler serbest stil 125 kiloda Taha Akgül, altın madalya kazandı. Kaspiysk kentinde 7 gün süren şampiyonanın son müsabakasında olimpiyat şampiyonu milli güreşçi, serbest stil 125 kilo finalinde Gürcü Geno Petriashvili'yi 2-1 mağlup ederek altın madalyaya uzandı. Milli güreşçi, 6'ncı kez Avrupa şampiyonu olarak Türk sporcular arasında serbest stilde kendisine ait rekoru geliştirdi.

Taha Akgül'ün altın madalya kazandığı bu kategoride bronz madalyalar ise Polonyalı Robert Baran ve Azerbaycanlı Jamaladdin Magomedov'un oldu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Salim KILIÇ “Sivas Ahmet Ayık Sporcu Eğitim Merkezinde yetişen sporcumuz Taha Akgül   6. kez şampiyon olarak bizleri gururlandırmış Sivas ın bir evladı olarak Türkiye’yi ve Sivas’ı sevince boğmuştur. Bizler inanıyorduk şampiyon olacağını kendisine gerçekleştirdi elde ettiği başarılar, büyük bir emek ve gayretin karşılığıdır. Güreş camiasını kutluyorum Kendilerini başarılarından dolayı tebrik ediyorum dedi.