Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün organize ettiği yürüyüş, Polis Meslek Eğitim Merkezi önünden başladı. Sıfırın altında 2 derecede gerçekleştirilen yürüyüşe Yürüyüşe,  Vali Yardımcısı Zihni Yıldızhan Rektör yardımcısı Prof.Dr Hilmi Ataseven , 5. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Ömer Ertuğrul Erbakan, Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Mahir Kuzucu, İl Emniyet Müdürü Kenan Aydoğan, Çevre Şehircilik İl Müdürü Nazım Yakut,Sivas Polis Eğitim Merkezi Müdürü Kadir Yurtar, Kredi yurtlar İl Müdürü Erdoğan Tunç ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Salim Kılıç ile akademisyenler, öğrenciler Dağcılık Federasyonu İl Temsilciliği, Sivas Doğa Sporları ve Arama Kurtarma Kulübü ve Gençlik Merkezi yetkilileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Burada toplanan yaklaşık 2 bin kişi, 'Şehitler ölmez vatan bölünmez', 'Ne mutlu Türküm diyene' sloganları atarak marşlar söyledi. Kardeşler Tepesi'nde sona eren yürüyüşte saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu. Kur'an okunması ve şehitler için dua edildi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün organize ettiği yürüyüş İl protokolü, sporcular ve vatandaşların katılımıyla Sivas Polis Eğitim Merkezi önünde başlayan yürüyüş, Kardeşler Kent Ormanı'nda sona erdi. Yürüyüşe katılan Vali Yardımcısı Zihni Yıldızhan, yaptığı açıklamada, katılımcılara teşekkür etti.

Yıldızhan, Sarıkamış denince akıllara Türk milletinin ne kadar cesaretli ve ne kadar fedakârlık yaptıklarının akıllara geldiğini söyleyerek, "Bugün sadece orada düşmana karşı savaşmadılar, aynı zamanda iklim koşullarıyla da mücadele ettiler. Her biri vatan evladı yaklaşık 90 bin kişi toprağa düştü. Şehitlerimizi rahmet ve saygıyla anıyoruz." dedi.

Yürüyüşün ardından şehitler için dua edilen program, katılımcılara çay ve simit ikramı ile sona erdi.